dahliahemel

famflowerfarm-1Alsof we een droom binnenstapten. Of op zijn minst een kunstwerk van een echte Hollandse meester. Vorig jaar vergaapten we ons al aan de kleurige bloemenweelde die we steeds op foto’s voorbij zagen komen vanuit Lisse, dit jaar konden we zelf ervaren hoe 200 soorten dahlia’s de uitgestrekte velden bedekken in al hun pracht en perfectie. De dramatische luchten werkten mee en de zonnestralen die zo af en toe eens door de wolken heen piepten, toonden de schakeringen in kleur en textuur.

famflowerfarm-3famflowerfarm-2Twee vriendinnen in de bloemenstreek die allebei een kweker trouwden. De een zit van maart tot en met mei tot in haar nek in de tulpen en narcissen, de ander geniet in augustus en september van de dahlia’s. Het plan ontstond dan al snel om de krachten te bundelen en om onder de naam FAM Flower Farm hun levenswerk met de buitenwereld te delen. Vanuit de hele wereld komen bloemenliefhebbers naar de velden om te luisteren naar het proces van knollen planten, het opplanten in de kas, het rooien en het verschepen van de vele variëteiten. Linda en Marlies zorgen voor een complete belevenis door in een tent die middenin het veld staat opgebouwd een tafel met heerlijke taartjes en macarons te presenteren en ze vertellen honderduit over hun grote trots.

famflowerfarm-4Soorten met klinkende namen als Marble Ball, Lavender Perfection en onze favoriet Jowey Winnie. We plukten bossen die we bijna niet meer konden tillen, stel je eens voor: met een mesje die velden op en snijden wat je maar wil. Af en toe een zoemende bij of dikke hommel, een trein of vliegtuig die de heerlijke stilte voor een momentje verstoort, en dahlia’s zo ver als je zicht reikt. Wat zijn wij de meiden van FAM Flower Farm dankbaar dat we welkom waren in hun dahliahemel!

dahliaveld

1 reactie op “dahliahemel”

  1. schitterend, echt fantastisch. Jammer dat het voor mij zo ver reizen is er naar toe, maar ik heb in elk geval een adres erbij om volgend jaar onze bescheiden volkstuin te beplanten met dhalia’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *