Design

keramiek van Cor Unum

12 maart 2024

Toen we voor de eerste keer binnenwandelden, waren we meteen verkocht. Je ruikt, ziet en ervaart meteen het vakmanschap en de liefde voor keramiek. Keramisch atelier Cor Unum (‘één van hart’) in Den Bosch bestaat niet voor niets al meer dan 70 jaar. Ze maken er met al hun passie en kennis ontwerpen van bekend en wat minder bekend talent. Bij Cor Unum werken ze vanuit hun gemeenschappelijke ideaal: iedereen heeft talent en iedereen verdient een plek voor zijn bijdrage om de wereld mooier te maken. Studenten, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ook zij worden opgeleid om met hun handen de meest prachtige items te maken.

In onze webshop vind je verschillende ontwerpen uit de keuken van Cor Unum. De vazen hebben een speciaal plekje in ons hart. We hebben het maakproces mogen bewonderen en snappen nu extra goed dat je soms best even moet sparen om zo’n beauty in huis te halen. Alle stappen zijn arbeidsintensief, alles is mensenwerk en in alle details zie je het vakmanschap terug. De Spicy Jar van Geke Lensink is ontstaan uit een herinnering aan een reis naar Marokko. Erg bijzonder zijn de strakke, scherpe lijnen in deze vaas. Bijkomend voordeel is dat je er je bloemen heel erg fijn in kunt schikken.

Kopjekopje is een ontwerp van Studio RENS. Zelf hadden we de schattige roodkapje en prachtige prinses al jaren in huis en de droom om er een roze variant van te laten maken, kwam in samenwerking met Lotte van Cor Unum uit. Het perfecte roze werd gezocht, de mal werd ermee gevuld en daar was dan onze eigen PRCHTG editie van dit geweldige product. Het plankje van David Derksen werd uiteraard meegenomen in onze wens, ook daar kwam een roze variant van. Lekker mixen en matchen met roze, lichtroze, zwart en wit. Precies waar wij zo gelukkig van worden! De nieuwste aanwinst is de zachtroze vaas ‘Trails’ van Arian Brekveld. Hij lijkt wel van leer, zo delicaat.