Design

Warren & Laetitia

6 februari 2024

Design, gerecycled, gekleurd, vazen: allemaal termen die ons hart sneller doen kloppen. De 3D-geprinte vazen van het Franse designlabel Warren & Laetitia zijn een ‘match made in heaven’ met PRCHTG. Middenin creatieve metropool Parijs werken deze creatievelingen met gerecyclede of te recyclen materiaal uit Frankrijk en Europa. Ze toveren oude PET flessen of maiszetmeel met hun 3D printers om tot kandelaars, of zoals in dit geval: ze creëren er een prachtige vaas mee: de Alvaro.

Een ontzettend groot voordeel is dat deze vaas in zoveel verschillende maten bestaat. Want zeg nou zelf: ‘less is more’ geldt echt niet voor de Alvaro. De S is het kleinste type. Met twee buisjes naast elkaar leent deze variant zich perfect voor wat geplukte voorjaarsbloeiers uit de tuin, of voor wat korter geknipte bloemen uit een boeket van vorige week. De M bestaat uit vier lagere buizen naast elkaar. Wij zien hem al helemaal voor ons met schattige tulpjes, kleine narcisjes of misschien wel ranonkeltjes. De L is wat hoger en is opgebouwd uit drie verticale buisjes en de XL is de ster van de show. Lekker hoog, met vier buizen in de vorm van een kruis tegen elkaar aan. Zelfs bloesemtakken of lange Franse tulpen voelen zich hierin thuis.

Warren & Laetitia kende je misschien al van de kandelaars die we al wat langer in de webshop verkopen. Ook deze komen uit de 3D printer en zijn te verkrijgen in allerlei verschillende kleuren. Wist jij al dat je de kandelaar op twee manieren kunt gebruiken? Zijn naam, de ‘2 way’, verklapte deze feature misschien al wel. Je kunt ervoor kiezen om hem te vullen met een lange dinerkaars, bijvoorbeeld zo’n gevlamde van Sekel uit onze webshop, maar ook een theelichtje past erin.