2014 in veertig vierkantjes

Net zoals altijd 8766 uren verdeeld over 365 dagen, gewoon weer een opeenvolging van winter, lente, zomer en herfst. Uitbundig veel zon, oceanen vol regen en als toetje een bergje sneeuw. Weer waren er zowel tranendalen als vreugdedansjes, de nodige zenuwinzinkingen naast allesomvattende geluksmomenten, onzekerheid wisselde tijdig af met euforie. Maar toch zo’n ander jaar dan het jaar ervoor!

Die hele carrousel van emoties in twintig vierkantjes, dat moet je bijna niet willen… Maar hierbij toch twee dappere pogingen. Niet per se de allermooiste of allerbelangrijkste kiekjes, maar zo als totaalplaatje geven ze samen wel de juiste vibe van 2014 weer.

2014-4X5-INSTAGRAMOERZICHT
Strand, heel veel strand. Van een bloedheet zomers weekend in Kijkduin, naar een tropisch Sea Island aan de andere kant van de wereld en uitwaaien in de herfstvakantie op ons favoriete Nederlandse strand in het Zeeuwse Domburg. Danee die vier kaarsjes uit mocht blazen op haar Cars-taart en daarmee afscheid nam van de peuterspeelzaal en naar de basisschool ging. Een productie van tekeningen waar je u tegen zegt. Onze kennismaking met Boston, waar Jelmer Danee leerde skaten in het park. En een heerlijk lang bezoek aan het nieuwe huis van onze gemiste familie in Amerika. Balte die daar de beste Oreo cheesecake ever maakte. Bloemen in fijne nieuwe vaasjes, toffe kringloopvondsten en na drie jaar eindelijk weer eens een boom vol pruimen. En dus taart, veel taart. Uitstapjes met én naar lieve vriendinnen, en met die ene vriendin iets prchtgs beginnen… Man, wat was het een vol, maar mooi jaar.

B014-jaaroverzicht-FleurIn januari een baby op een kleedje, in december een pratend en rennend wijsneusje. Heel veel snotneuzen en virussen, maar gelukkig nog veel meer slappe lachbuien (tot hikken aan toe) en omhelzingen met kusjes. En alles voor het eerst. Voor het eerst: zitten, tijgeren, kruipen, lopen. Klanken die verstaanbaar worden als eerste woordjes. Wennen aan parttime werken/moederen, maar iedere maandag genieten van de luxe van een all-inclusive oppasoma. Met zijn drietjes naar zee, het eerste verjaardagskaarsje uitblazen, spetteren in een zwembad, woelen in de knisperende herfstbladeren. Een nieuw behang op de muur, heel veel mooie nieuwe spulletjes in huis, nog meer bloemen plukken en overal – echt overal – foto’s van maken. En met die foto’s weer allerlei prchtgs creëren: ultiem.

2 reacties op “2014 in veertig vierkantjes”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *