Collabs

Trendkleuren in de mix

2 oktober 2020

De meest gestelde vraag in onze mailbox is al jaren ‘hoe voeg ik meer kleur toe in mijn huis?’ En dan gaat het vooral om ‘de durf’. Want bij ons is te zien hoe wij een ingetogen, sobere basis opfleuren met de ene keer knallende, sprekende tinten en de andere keer juist wat meer pastelletjes en zachte kleuren. En precies dát is de kunst: de trendkleuren niet als je basis gebruiken, maar eraan toevoegen. Zodat je daar ook in kunt afwisselen wanneer daar behoefte aan is. En vooral zodat je een stabiele beginsituatie hebt waar je jaren mee vooruit kunt.

Kleuren zitten onlosmakelijk verbonden aan emoties. Er is een wetenschap die beweert dat je van geel creatief wordt en van oranje vrolijk, dat blauw je vertrouwen geeft en roze een gevoel van zorg oproept. Door de juiste tinten in te zetten in dagelijkse gebruiksvoorwerpen kun je je saaie klusjes en ‘moetjes’ een stuk mooier maken. Enjoy the doing. Bij Brabantia weten ze gelukkig ook dat een portie kleur een wereld van verschil maakt. Zij zorgen er met hun trendkleuren voor dat je luxe kunt ervaren tijdens het koken door voor champagnekleurige voorraadbussen te kiezen, of juist een fris winterbosgevoel in je huis haalt door er een donkergroene afvalemmer neer te zetten. Doodgewone taken zoals ‘de was’ en ‘het koken’ worden hierdoor een stuk aangenamer en daar geniet je elke dag van.

De keuken van Jessica is helemaal wit. Ja, op de zwarte nis na natuurlijk. Een perfecte start om met een palet van Terracotta Pink, Mineral Cinnamon, Champagne en Pine Green aan de slag te gaan. De kleuren zijn los van elkaar krachtig, maar ook als groepje zijn ze erg tof toe te passen zoals je ziet. De kracht van groen met roze is natuurlijk al lang bewezen, het toefje bruin erbij smaakt naar meer, geeft net dat beetje extra warmte. Juist met een wit, of misschien wel een zwart canvas zoals bij Fleur, kun je uitpakken. Alleen roze en bruin erbij, groen en champagne samen, of zoals wij laten zien: alle vier de trendkleuren samen. Kies ook voor matchende thee- en handdoeken, zet het keramiek in de juiste tinten op je etagere of dienblad in plaats van in het kastje en zorg zo voor eenheid. Ondanks de bonte kleuren krijg je dan wel echt een rustig geheel.

Het zal je niet ontgaan zijn dat de woonmaand (oktober) is losgebarsten. De maand waarin traditiegetrouw de vt wonen&design beurs plaats vindt. Dit jaar anders dan anders, helemaal zoals je inmiddels wel gewend bent van 2020, namelijk helemaal online. Brabantia is ook deelnemer aan de beurs. Op 10 oktober is er een online woonbingo, gepresenteerd door Kees Tol. Hierbij kun je onder andere een set Brabantia producten in de nieuwe trendkleuren winnen. Wij mochten hiervoor tickets weggeven. Dus mocht je geïnspireerd zijn door onze foto’s, laat vooral een reactie achter en maak kans op 1 van de 5 lootjes voor de grote woonbingo op 10 oktober. Misschien win jij wel één van deze artikelen! De winnaars hebben een mailtje van ons ontvangen!

Dit blog schreven we in samenwerking met Brabantia. We verbonden ons dit hele jaar als ambassadeurs aan dit duurzame en toonaangevende merk.