Design

Artifort

7 september 2020

Woondromen heeft iedereen. Of die nu gaan over je huidige woning – een verbouwing of misschien is alleen een frisse kleur op de wanden al voldoende – of over een compleet ander huis of misschien zelfs wel een andere plek of ander land, in ons geval speelt de inrichting een heel bepalende rol. Wij zijn altijd op zoek naar mooie, eigenzinnige merken om ons hierin te onderscheiden, ook in onze stylingadviezen. Een merk van eigen bodem heeft bij ons wel een streepje voor. Wist jij dat het iconische Artifort zijn fabriek en showroom gewoon hier ‘om de hoek’ in Schijndel heeft staan?

De Orange Slice, Bras, Ribbon, Mushroom en Tulip. Gewoon even een greep uit alle iconische modellen die uit de enorme collectie van Artifort vandaan komen. Designers als Pierre Paulin, René Holten en Khodi Feiz hebben hun naam aan het Nederlandse merk dat al meer dan 130 jaar toonaangevend is, verbonden. Artifort (‘ars’ betekent kunst en ‘fortis’ sterk en je kunt er natuurlijk ook het woord ‘comfort’ in terugvinden) is naast leverancier van deze toonaangevende ontwerpen ook pionier op het gebied van allerlei nieuwe technieken. Met een fabriek in Schijndel en een stoffeerderij in Lanaken combineert Artifort de wetenschap op het gebied van meubelconstructie en de kunst van het stofferen. De uitnodiging om een kijkje te komen nemen, namen wij dan ook graag aan.

We verlekkerden ons aan alle mooie bestaande – en opnieuw uitgebrachte – modellen en hadden een ware primeur te pakken. Wij waren, mede omdat de beurs in Milaan niet door ging, één van de eersten die de creatie in samenwerking Scholten & Baijings mochten bewonderen. Het nieuwste familielid draagt de naam Soft Facet, als je de fauteuil ziet snap je meteen waarom. Uiteraard gingen we er ook even in zitten, wat een heerlijke ervaring was.

Echter konden we niet te lang blijven zitten, er stond ons nog een rondleiding door de fabriek te wachten. De hal met alle mallen, de spuitstraat en de testruimte. Niets werd geheim gehouden, we hebben onze ogen goed de kost gegeven en zijn het merk nog meer gaan waarderen. Super trots zijn we dan ook dat we met Artifort een duurzame samenwerking aan gaan, waarbij we ook voor jou een toffe actie in petto hebben!