wonderlijk licht en zoet

ChinaLight - staandTwee jaar geleden genoten we al van de fantastische, kleurrijke Chinese lichtsculpturen, toen stonden ze in Rotterdam. Dit keer reizen we af naar Utrecht voor het China Light festival, vroeg in de avond, want het moet natuurlijk wel donker zijn.

De kinderen, zelfs de grote, waren de hele dag al opgewonden (of was dat vanwege de tussenstop bij hun meest geliefde wegrestaurant?), want zo’n uitje in de avond is natuurlijk wel extra spannend. En ze hebben genoten, wij allemaal. Het is namelijk best een uitdaging een uitje te vinden waar iedereen blij van wordt, maar dit was er zo eentje. Nog tot en met 4 januari 2015 te bewonderen in de Botanische Tuinen te Utrecht, dus perfect voor in de kerstvakantie!

ChinaLight - liggendEn dan bij thuiskomst zet je een pannetje melk op het vuur voor warme choco en open je de koelkast…

Jij blij dat je even snel een fudge in elkaar draaide voordat jullie op pad gingen! Dit is ook zo’n lekker ‘shit er komt straks spontaan visite en we hebben niks in huis’ – receptje. In de voorraadlade staan hier altijd een paar blikjes gecondenseerde melk en repen witte chocolade blijven, in tegenstelling tot hun bruine equivalenten, ook gemakkelijk onaangeroerd liggen.

B006-fudge-2De boel continu roerend in een kookpannetje mixen (1 blik met 3 repen) en dan erbij mikken wat je nog hebt liggen: gedroogd fruit, noten, kokos, crispy. Een paar uur opstijven in een vorm of blik met bakpapier in de koelkast en serveren maar! In de fudge van de foto zitten allerlei noten en cranberries: die zijn zo lekker fris in combinatie met het mierzoete mengsel. We kwamen eerder bij Anki een variant tegen met Toblerone en bij Pauline eentje met pistache en kokos. Bruine chocolade zal vast ook heerlijk zijn, maar die repen halen hier doorgaans het recept niet meer…

B006-fudge-1En zonder koud uitje of onverwachte visite komt ‘ie ook wel op, bijvoorbeeld tijdens het inpakken van al je kerstcadeautjes. Anders zijn er altijd wel buren die het vast niet erg vinden om een stukje te proeven.

1 reactie op “wonderlijk licht en zoet”

  1. Wat zijn die lichtsculpturen mooi! En ja dan die fudge.. Bij mij ligt witte chocolade ook altijd maar wat in de kast. Maar nu niet meer natuurlijk 🙂 En wat een prachtig ingepakte kadootjes!!
    Fijne avond x

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *