winterse chrysanten

chrysanten-3Vanuit het nieuwe huis van Fleur heffen wij alvast het – feestelijke – glas op het nieuwe jaar! Net als alle voorgaande jaren was 2018 op meerdere fronten een bewogen jaar en staan er weer zoveel mooie en fijne dingen te gebeuren in 2019. Fleur verwelkomt in haar fonkelnieuwe huis (waar je ongetwijfeld meer van gaat zien) in het voorjaar haar derde kindje en Jessica hoopt in januari haar opleiding tot AD(H)D coach af te ronden. Genoeg redenen om uit te pakken en dat doen wij het liefst met bloemen. Wij kozen voor de chrysant, een kleurrijke bloem die zijn oorsprong in China en Japan vindt en die ook in de wintermaanden volop te krijgen is. Naast de verscheidenheid in vorm en kleur is de chrysant een hele sterkte bloem, eentje die uitnodigt tot creativiteit. En hoe leuk zijn deze met chrysanten gedecoreerde champagneglazen? De bloem staat symbool voor geluk en gezondheid, iets mooiers kun je jouw gasten met oud & nieuw niet wensen.

chrysanten-2chrysanten-4De doorsnede van de bloem kan variëren van 1 tot wel 14 centimeter doorsnede. Voor het versieren van de glazen gebruikten wij een kleine variant in twee verschillende vrolijke kleuren die mooi combineren met de frambozen en het roze satijnband. In de nieuwe vaas van Fleur – voor de nieuwsgierigen onder jullie, hij is van Hay – combineren we witte en groene chrysanten in verschillende variaties met heerlijk ruikende eucalyptus. Wij kunnen op zijn tijd heel blij worden van deze eenvoud. Wist jij dat het in Nederland een gewoonte is om chrysanten te geven bij een dertienjarig huwelijk?

chrysanten-1Met kerst sierde deze vrolijke krans aan de voordeur van Fleur haar tijdelijke woonboerderij. Het fijne van de chrysant is dat deze lang goed blijft, dus ook in deze krans. Hij past op deze manier zoveel meer bij ons dan de traditionele kerstkrans met groen, kerstballen en strikken. Bovendien vallen de kleurtjes – hieronder zie je de verschillende soorten ook erg goed – lekker op tegen de donkere deur. Iedereen zal weten dat in dit huis een creatief persoon woont.

Tot slot wensen we jou en je liefsten een hele fijne jaarwisseling en het allerbeste voor 2019! Dat al jouw wensen – klein en groot – uit mogen komen en je vooral dat mag én kan doen waar je blij van wordt! Bedankt voor het trouwe volgen, de lieve en leuke reacties op onze posts en het enthousiasme waarmee jullie onze blogs hebben ontvangen.

Heel veel liefs, Fleur + Jessica.

chrysanten-6chrysanten-5Volg voor meer inspiratie @justchrysanthemum via Instagram. Dit blog werd gemaakt in samenwerking met Just Chrysanthemum.

1 reactie op “winterse chrysanten”

  1. Lieve dames!

    Bedankt voor een jaar inspiratie, prachtige foto’s en mooie woorden! Ik hoop dat 2019 jullie beiden veel goeds gaat brengen.

    Kus,

    Kelly

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *