wijsneus, amarillis

friture4Misschien omdat ik wil negeren dat de maanden echt voorbijvliegen, misschien omdat het buiten nog niet wit is geweest: er is hier in huis nog geen dennengeur of vallende naald te ontdekken. Een verdwaalde bessentak, een paar kaarsjes om de donkere dagen een beetje te verlichten en amaryllissen – voor mij, samen met de helleborus, dé winterbloem bij uitstek – maar niet de echte kerstmisattributen. En dat terwijl de feestdagen nu echt voor de deur staan.

friture1friture5Bij het zien van een amaryllis denk ik altijd aan een van mijn lievelingsversjes ‘Zeer kleine speeldoos’ van Paul van Ostaijen. Niet eens per se omdat deze prachtige bloem erin wordt genoemd, des te meer omdat m’n zusje Iris heet.

Amarillis
hier is
in een zeepbel
Iris
hang de bel
aan een ring
en de ring
aan je neus
Amarillis
Schud je ’t hoofd
speelt het licht
in de bel
met Iris
Schud je fel
breekt de bel
Amarillis
Waar is
Iris
Iris is hier geweest
Amarillis
aan een ring
en de ring
aan jouw neus
 Wijsneus
 Amarillis
 friture2

En nu als de wiedeweerga een mindset. Klingelingende klokjes, woeiende sneeuwstormen en knisperend haardvuur. De geur van versgebakken merengue (natuurlijk staat de pavlova hier op het menu), cadeautjes – al dan niet onder een (geïmproviseerde) boom – in mooie inpakpapiertjes, onze families om ons heen… Stiekem toch best zin in!

Natuurlijk viel jullie oog op het meer dan prachtige glazen item aan mijn muur. Het blijkt wel weer dat Jessica mijn smaak als de beste kent, maar over deze koraalrode beauty later meer…

12 reacties op “wijsneus, amarillis”

  1. Mooi weer, fijne plaatjes… Hier behalve een raamtekening ook nog niets kerstigs, denk ook dat er niet heel veel komt. Was inderdaad erg benieuwd naar het gave glazen item en toen las ik je onderschrift! Ben benieuwd, erg mooi!

  2. Mooi! Het versje en het glaasje. En ook de foto van jou met Goof is mooi (jullie heel zoet in stoere kleuren, met een mooie, zoete achtergrond).

  3. Heel mooi! M’n schoonmoeder heeft ze in een grote vaas met bessentakjes, heel leuk! Iets meer winters ook, haha! Dit ziet er nog zo heerlijk kleurrijk uit!

  4. Oh wat hebben jullie altijd fijne plaatjes zeg, met die prachtige bloemen. Ik word er altijd super vrolijk van!! Nu heb ik nog een vraag, zou je nog weten welke kleur er op de muur zit achter het tv meubel? Dan kan er hier weer geverft worden;-)

    1. Dankjewel Linda! Leuk om te horen! De verf is een Franse kalkverf, de kleur is zelf gemengd. Boven hebben wij van de Pure collectie van Flexa een teint Greige en die heeft er wel wat van weg. Al is de kleur van beneden rijker en mooier van kwaliteit. Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *