weekend

B018-weekend-1Weekend! Voor ons hét moment voor verse bloemen, lekker lang ontbijten én zelfgebakken taart. De bloemen worden meestal op vrijdagochtend al gehaald bij onze hofleveranciers en thuis in een grote vaas of allemaal kleine vaasjes geschikt. We houden allebei van veel kleur en variatie. Het ‘opvulgroen’ mogen ze wat ons betreft achterwege laten en alles mag door elkaar. Ook altijd fijn om de sterke overblijvers uit oudere bossen te mixen met de nieuwe aanwinsten.

Na wat knuffelen op het grote bed, rustig aan wakker worden met ontbijt en koffie, is er alle tijd om creatief te zijn in de keuken. Dit mangotaartje is al jaren favoriet, want simpel, snel én lekker. Je kunt hem meteen uit de oven eten, met een beetje poedersuiker. Maar het koude restje de volgende dag is minstens zo lekker, als er überhaupt restjes zijn, want dat is meestal niet het geval.

Mangotaart - liggendMangotaart - staandLeg op de bodem van een ingevette ovenschaal of taartvorm plakjes van één mango. Mix daarna 3 eieren, een zakje vanillesuiker, 75 gram suiker en een flesje Finesse room in een grote kom tot een luchtig geheel. Daarna beetje bij beetje 75 gram bloem er doorheen mixen. Dit beslag giet je over de mango en zet je vervolgens 40 minuten op 175 graden in de oven. Om je vingers bij af te likken!

13 Comments

  1. Ik heb dit recept met aanpassingen geprobeerd. Ik deed een (halve) poging januari-suikervrij... Dus verving de suiker voor kokosbloesemsuiker. En in plaats van de finesse nam ik Rice dream crème. Na 40 minuten was de massa nog nat, behalve de bovenkant. En na 15 extra bleef de binnenkant vochtig, helaas. Ik ga het recept nog eens proberen met de eigenlijke ingrediënten. Het rook zo lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wij verzenden op
maandag + donderdag

X
  • Geen producten in de winkelwagen.