voorlinden

voorlinden-5Het is een beetje stil op ons blog, we genieten – net als het stelletje op bovenstaande foto – vooral van het mooie weer en onze gezinnen. Het is tenslotte meivakantie, hoewel die van Fleur er weer op zit. We trekken er veel op uit, de buitenlucht en de zon doen ons goed. En van cultuur snuiven is nog nooit iemand slechter geworden. Hoogste tijd om Museum Voorlinden van ons ‘must see’ lijstje te vinken. Dit fascinerende museum stond al er al veel te lang op en dus zetten we afgelopen donderdag koers op Wassenaar. Zelfs de meisjes – Danee mocht een vriendinnetje meenemen – verheugden zich op het museumbezoekje.

voorlinden-1De dames, die van tevoren een kijkje op de website hadden genomen, keken vooral uit naar het zwembad van Leandro Erlichs en het stel onder de parasol van Ron Mueck. Eenmaal aangekomen waren ze nagenoeg van alles onder de indruk, uiteraard werd de ‘blote vrouw’ giechelend van alle kanten bekeken. Ze is zo levensecht dat je je bijna schaamt dat je er zo met je neus op kunt gaan staan om de adertjes onder haar huid te bewonderen.

voorlinden-2 voorlinden-3En hoe fijn is het om in een museum te zijn zonder dat je steeds moet zeggen ‘pas op’ en ‘kijk uit’, maar waar je zelfs kunt spelen en rennen (oké, dat was misschien niet de bedoeling, maar de gigantische ruimte nodigde daartoe wel uit). De meisjes gingen op ontdekkingstocht ‘in’ Open Ended van Richard Serra. Dit immense sculptuur van cortenstaal is maar liefst vier meter breed en 18 meter lang. Bijna groot genoeg om in te verdwalen.

Kortom, mocht je deze week nog vrij zijn…het is de rit meer dan waard!

voorlinden-4

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wij verzenden op
maandag + donderdag

X
  • Geen producten in de winkelwagen.