voorjaarsbloemen

voorjaarsbloemen4Hoe toepasselijk om dit blog vandaag aan jullie te presenteren. Een maartse dag met temperaturen van wel zestien graden of meer (o ja, zo fijn voelde die zon op je huid!), een dag met rijen bij de ijssalons en tuinen vol visite en een dag met perken vol krokusjes en ander moois. In maart staan de voorjaarsbloemen centraal bij mooiwatbloemendoen en dus zonden zij ons een bos volgepropt met de meest bekende en geliefde exemplaren. Hieronder over alle drie de bloemen wat extra info en vooral veel lekkere plaatjes. Wij weten haast zeker dat jij deze week naar de bloemist zult gaan om ook jouw huis om te toveren tot een lentehuis!

voorjaarsbloemen3Voordat je bij hun prachtige hart terecht komt, ontplooien de ontelbare bloemblaadjes zich één voor één. Sommige rassen hebben gekronkelde blaadjes, andere weer gekartelde en ze zijn er in de meest uitbundige kleuren maar ook in de liefste pastelletjes: de ranonkel. De bloem die je in de Victoriaanse tijd aan iemand gaf die je wel zag zitten, dat vinden wij niet gek met zo’n charmant uiterlijk. In het Latijn betekent ranunculus ‘’kikkertje’, de ranonkel komt in het wild namelijk vooral voor in drassige gebieden.

Je houdt van de geur of je haat hem: dan hebben we het natuurlijk over de hyacint. Een dikke steel met krullerige bloemetjes in alle lentekleuren. Die van ons bijvoorbeeld in heel zachtroze en prachtig zalmoranje. Symbolisch gezien is de hyacint echt groots: het is de bloem van zonnegod Apollo en staat niet alleen voor vrede, maar ook voor schoonheid, geluk en liefde.

voorjaarsbloemen7voorjaarsbloemen1In het knalgeel kennen we hem allemaal. Maar ook in het wit of zalmroze, met kleinere bloempjes en zonder blad bestaan ze. De lentebloem bij uitstek, met hun trompetten fier naar de zon gericht: de narcis. Zijn naam is wat minder vrolijk, die is afgeleid van de Griekse mythe over Narkissos die verliefd werd op zijn eigen evenbeeld en verdronk nadat hij uren naar zichzelf tuurde in de beek. Op die plek verscheen een bloem die alle schoonheid van Narkissos evenaarde, de narcis dus. Goed om te weten: de narcis gaat niet zo lekker met andere bloemen in de vaas door het slijm in zijn stelen.

voorjaarsbloemen6Voor al je voorjaarsbloeiers geldt dat ze fan zijn van schoon water (regelmatig verversen en voeding toevoegen). Narcissen en hyacinten houden echt niet van de fruitschaal: het fruit dat erop ligt, geeft een gas af waardoor ze snel zullen verouderen. Zet de vaas op een koele plek en vooral niet op de tocht. Zo kun je extra lang genieten van je boeket!

Deze post is gemaakt in samenwerking met mooiwatbloemendoen.nl en voor verzorgingstips en achtergrondinfo over bloemen kun je hun site ook altijd even raadplegen.

5 Comments

  1. Wat een heerlijk voorjaarsgevoel zo! Wellicht goed om nog te weten : Hyacinten komen mooier uit, en houden langer, als ze hun bolbodem behouden. Het zijn daardoor de enige bloemen die je dus nooit moet afsnijden! En narcissen kun je eigenlijk alleen combineren met Hyacinten, niet met andere bloemen, het slijm van de narcissen zorgt voor bloemverdiering en bladverbranding bij andere bloemen.
    • Goede aanvulling! We lazen inderdaad over de narcissen, dus de bloemen staan hier allemaal per soort gesorteerd in de vazen. Dan kunnen we er als het goed is, optimaal van genieten!
  2. Wat een schitterende foto's weer! Ik ga deze week niet naar de bloemist (familieweekend), maar volgende week zeker te weten wel :) Dank voor de mooie plaatjes. Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wij verzenden op maandag en donderdag

X
  • Geen producten in de winkelwagen.