vitra

vitra-trip-4Vanaf dat wij ons kunnen heugen, staat Vitra bovenaan ons lijstje lievelingsmerken. We spaarden allebei door tot we onze eettafel konden omringen met de bekende DSR en DAR-stoeltjes en we zwijmelen allebei bij de klassiekers die dit label heeft geproduceerd. Of we mee wilden naar de VIP-dagen op de campus in Weil am Rhein die Vitra voor een selecte groep Europese bloggers organiseerden?

vitra-trip-5vitra-trip-5vitra-trip-2vitra-trip-7Foto 1: Het Vitrahuis gezien vanaf de immense glijbaan die op het terrein staat. Foto 2: Het Schaudepot, met daarin 7000 meubelstukken. Foto 3: Aandachtig luisteren naar het levensverhaal van Charles en Ray Eames. Foto 4: Met hapjes en drankjes gevulde tasjes voor elke blogger, ook super handig om elkaar aan te herkennen.

Alles, maar dan echt alles, was er even prachtig. Van de toiletten tot de garderobes, overal de allermooiste stoelen en accessoires, tot in de kleinste details was het helemaal des Vitra’s afgewerkt. De gebouwen van grootheden Zaha Hadid, SANAA, Tadao Ando, Frank Gehry en Herzog & de Meuron die allemaal hun eigen functie hebben, staan verspreid over het immense terrein tussen de heuvels met bomen in alle herfstkleuren die je je maar kunt voorstellen. Een flagshipstore in het Vitrahaus waar de bovenste verdieping momenteel helemaal roze is gekleurd (tot aan de stopcontacten aan toe) voor een Alice in Wonderland-ervaring. Een Schaudepot waar meer dan 400  belangrijke objecten uit de collectie staan tentoongesteld, het Vitra Museum waar de tentoonstelling ‘An Eames Celebration’ ons alles leerde over het kleurrijke en creatieve echtpaar Eames, de Depot Deli waar we de ene heerlijke lunch na het andere overdadige ontbijt voorgeschoteld kregen en waar we de eer hadden om de huidige CEO Nora Fehlbaum (derde generatie) te ontmoeten en spreken, de fabriekshallen waar je ziet hoe alle meubels met de hand worden gemaakt.

vitra-trip-8vitra-trip-1vitra-trip-6Foto 1: Onder en rondom het VitraHaus. Foto 2: Verzameling poppen in de Hager Villa waar een heerlijke lunch ons opwachtte. Foto 3: Depot Deli, de plek waar we op dag 1 ontvangen werden en een unieke blik het restauratielab. 

Twee bomvolle dagen met interessante rondleidingen, fijn gezelschap en werkelijk tot in de puntjes verzorgd. Het maakt dat wij nu nog meer van het hele merk Vitra houden. De manier waarop zij omgaan met hun designers, hoe zij oude ontwerpen en het originele gedachtegoed in ere houden en verspreiden, het vakmanschap en de liefde die overal vanaf druipt. De bevlieging die de rondleiders uitstralen, de complete ervaring die je meekrijgt bij het wandelen over de campus, de stoeltjes en bankjes die tussen de kersenbomen en een glijbaan voor volwassenen staan opgesteld.

vitra-trip-9vitra-trip-2vitra-trip-3Foto 1: Bij aankomst meteen wat foto’s maken. Foto 2: Een leaveprint in het beton van Tadao Ando. Foto 3: Met de enige, echte Interiorator.

Patrick van The Interiorator stal ons hart (zijn muren en plafond zijn knalroze, meer hoeven we niet te zeggen toch?), met Desiree van Vosgesparis die van het Italiaans moeiteloos overvloeide in het Duits en Frans hebben we heerlijk kunnen lachen. En Muriel die ons namens Vitra uitnodigde, zorgde perfect voor haar Nederlandse team. Russische meiden die ons vertelden over een concert van de Rolling Stones ‘in een dorpje vlakbij Amsterdam’ (Arnhem…), van een bescheiden Italiaanse designer ontdekten we dat haar vaas van een primaat (die mintgroene op de foto hieronder) in het Vitra Haus op een tafel stond (zo cool!). Met onze hoofden vol inspiratie en wensen stapten we het vliegtuig weer in.

vitra-trip-1vitra-trip-8vitra-trip-3Foto 1: Een ode aan de ‘Plastic Chair’ van Eames in de tuin van het VitraHaus, waar de olifanten gewoon los rondlopen. Foto 2: de ‘kantine’ (zag jij ooit zo’n mooie?) waar de Vitra medewerkers lunchen. Foto 3: ‘Please, step into my office’ en de prachtige vaas van Elena Salmistraro.

6 reacties op “vitra”

  1. Wat een studiereis lieve meiden, wauw echt! Dank dat jullie ons zo mee laten (en lieten in jullie stories op Instagram!) genieten.

  2. Pingback: designstoelen – PRCHTG

  3. Wat een belevenis zeg! En wat hebben jullie prachtige foto’s gemaakt. Zo’n tuin vol met die geweldig stoelen lijkt mij ook wel wat hier.. eens even polsen wat Johan daar van vindt.. 😉 oh en die tasjes dames, te leuk! Wat een reis om aan terug te denken!

  4. Wat een tof avontuur! Het zal echt inspirerend zijn geweest maar wat zaliger ook hebberig hebben gemaakt! Haha…. Mocht je ooit op zo’n tripje een notulant mee willen nemen……

  5. Pingback: p+r – PRCHTG

  6. Pingback: een wolk van een vaas – PRCHTG

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *