villa augustus

Villa Augustus - liggend 1‘Augustus laat het voorjaar komen en in de zomer overgaan, maar ook in ’t najaar en de winter zal Augustus als een toren bij Vlij en Wantij staan’, deze prachtige tekst staat op de oude watertoren aan het Wantij in Dordrecht. Een bijna magische plek waar tegenwoordig het bijzondere hotel ‘Villa Augustus‘ gevestigd is.

Villa Augustus - staand 2Villa Augustus - staand 1En wat is het hier fijn, want je kunt hier niet alleen overnachten, in het voormalig pompgebouw bevindt zich namelijk ook een groot, maar gezellig restaurant. Dé perfecte plek om neer te strijken voor een latte mét taart (de cheesecake is hier echt niet te versmaden), te lunchen met vriendinnen (of schoonzussen, zoals wij deden), te borrelen met je lief en te dineren met familie. Of elke combinatie hiervan!

Tussen de twee gebouwen vind je een zee van bloemen, ook wel het hart van Villa Augustus genoemd. Je kunt hier heerlijk wandelen door de bloementuin, de Italiaanse tuin en de moestuin, een kijkje nemen in één van de kassen of simpelweg even wegdromen op een bankje tussen de klaprozen. Zoals op de site gezegd: Komt toch zelf kijken, ruiken en proeven.

*De Moesttuinzaal en de Wantijzaal – in de voormalige machinekamer – van het hotel waren deze dag opgemaakt voor een verjaardagsfeestje. En oh, wat waren we graag nog even aangeschoven. Want zeg nou zelf: wie wil er nou niet zijn of haar verjaardag zo vieren?

Villa Augustus - staandIn het pompgebouw bevindt zich ook de ‘markt’, hier kun je je te buiten gaan aan de meest fraai vormgegeven boeken, prachtige vaasjes, kleurrijk servies en nog veel meer kleine én grote hebbedingen. Daarnaast kun je er huisgemaakte jam, verse taarten en broden uit de eigen bakkerij en seizoensfruit en -groente voor thuis kopen. Of genieten van een ontbijtje, een espresso en boeketten van bloemen uit eigen tuin. Dit alles in dat speciale ‘Villa Augustus’ sfeertje, wij worden daar heel blij van.

Villa Augustus - staand 4Mocht je nu echt de tijd hebben (wat je hier natuurlijk eigenlijk gewoon voor maakt), dan is er de mogelijkheid een rondvaart – mét picknickmand – langs het historische centrum te maken in één van de Villa Augustus boten. Wie nog meer tijd heeft kan zelfs afvaren naar de Hollandsche Biesbosch. Dit staat met stip op één op onze bucketlist, wie gaat er met ons mee?

Villa Augustus - liggend

8 Comments

  1. Wat een fijne plek he? Alles is er prachtig. En mooie foto's maakte je! Het is ook zó fijn om er om de hoek te wonen; ik kom er wekelijks :-). Dus het antwoord op die laatste vraag: wanneer gaan we??? Zo jammer dat we ons bootje niet meer hebben. Maar viavia ken ik wel twee jongens met hele mooie bootjes (http://i-barone.weebly.com) Wellicht kunnen we wat regelen..? Zou tof zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

let op: donderdag 16 december verzenden we voor het laatst voor kerst!

X
  • Geen producten in de winkelwagen.