vij5

vij5-1Eerlijk gezegd is Pasen voor ons gewoon een lekker lang weekend, omringd door onze liefsten. We zullen wel wat extra moeite investeren in een gezellige tafel met alle mooie spulletjes erop geëtaleerd en vooruit, we bakken ook eens wat lekkers. Het recept van de ‘good old ontbijttaart’ kan tijdens zulke dagen niet ontbreken, hier kun je het nog eens nalezen (echt eens bakken hoor!). Ook pakken we uit met de mooiste bloemen omdat we er dan de hele dag van kunnen genieten. Ooit zulke joekels van ranonkels gezien? Nieuw zijn de prachtige roze, gemarmerde bekers van het Nederlandse designlabel Vij5. We kenden de serie ‘Pigments & Porcelain’ al in het zwart, blauw en mint, maar je begrijpt dat deze zalmroze kleur ons betoverde.

vij5-2Initiatiefnemers Arjan van Raadshoven en Anieke Branderhorst startten het ontwerplabel Vij5 al in 2006 om hun eigen designs uit te kunnen brengen. Maar sindsdien veranderde er van alles. Nu werken ze voornamelijk met samenwerkingen en bestaat de collectie uit een verzameling van producten van allerlei externe ontwerpers. Allemaal zorgvuldig uitgekozen door Arjan en Anieke. Knap dat er toch een eenheid is ontstaan met producten die zich laten kenmerken door pure en eerlijke materialen en verrassende functionaliteit. Zo zijn de Pigment & Porcelain-koppen ontworpen door Alissa + Nienke, twee Eindhovense meiden die zich buitengewoon interesseren in materiaalonderzoek. Hoe loopt vloeibare porselein in elkaar over? Soms ontstaat er een heel subtiel patroon, een andere keer juist een heel sterk en kleurrijk.

vij5-3

Lotte de Raadt is verantwoordelijk voor waterkaraf Tap. Omdat het Nederlandse drinkwater 2000 keer goedkoper is dan water uit flessen (wist je dat?) en omdat die flessen toch alleen maar afval opleveren, heeft zij zich verdiept in een traditionele terracotta karaf. In drie verschillende maten verkrijgbaar met een dop die lijkt op een kraan. Terracotta staat erom bekend dat het water automatisch koelt, dus ideaal om tijdens een etentje op tafel te zetten. Hopelijk helpt het ontwerp van Lotte er ook een beetje aan mee om onze houding tegenover ons watergebruik wat bewuster te krijgen. Wij zijn in ieder geval erg blij met onze items van Vij5 en binnenkort hebben we nog wat tofs in petto voor jullie!

Bedankt voor het opsturen van de producten Anieke, we zijn dol op dit soort samenwerkingen!

3 Comments

  1. Wat een enorm leuke verzameling zeg. De lichte kleuren staan prachtig bij het juist wat donkere keuken meubilar. Ik vind porselein toch altijd iets rustgevends en liefs uitstralen. Erg leuk om te zien. https://www.onlineparketshop.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

let op:
vanaf 1 januari verzenden we alleen nog op maandag!

X
  • Geen producten in de winkelwagen.