utrecht

Utrecht - GijsDoor een prachtig winterwonderland bewogen we ons gisterochtend samen met Karlijn voorzichtig richting Utrecht. Daar aangekomen scheen het zonnetje heerlijk en troffen wij Manon, die ons meenam naar Gys voor koffie en, vanzelfsprekend, taart! Gys is een biologisch restaurant en lunchroom aan de Voorstraat, een fijne plek om (h)eerlijk te genieten van gerechten gemaakt met streekproducten.

Utrecht - EindhovenVanuit Gys liepen we over een zonnige stoffenmarkt richting het begin van de Oude Gracht waar Eindhoven zich onlangs vestigde. Een hele mooie conceptstore met uitsluitend producten van jonge Nederlandse ontwerpers. Eindhoven biedt aanstormend talent tevens de mogelijkheid contact te leggen met kopers, inspiratie op te doen en ervaringen te delen.

Utrecht - StrandWestEen stukje verder richting de Dom, ook op de Oude Gracht, bevindt zich Strand West. Wij worden er altijd een beetje hebberig, er is zoveel moois dat kiezen vaak lastig is, gelukkig is alleen er zijn al een kadootje. Van de mooie accessoires van Hay, Normann Copenhagen, Donna Wilson en Muuto tot de prachtige meubels van onder andere Vitra, Gelderland en Artifort. En dan hebben we we nog heel veel andere fantastische labels niet genoemd.

Utrecht - AllTheLuckUiteraard brachten we ook een bezoekje aan Keck en Lisa in de Zadelstraat, al jaren een begrip in Utrecht. Een fijne bijkomstigheid; ze hebben nu sale. Wij verlieten de winkel dan ook niet met lege handen. Iets verderop in de straat zit sinds eind 2014 de tweede vestiging van All the luck in the world, een gezellig winkeltje waar ze naast vintage, ook nieuwe (woon-)accessoires verkopen.

Onze wandeling ging verder via It’s a present en Emma B naar de Korte Minrebroederstraat, waar wij bij Daen’s voor de inwendige mens zorgden. De taart van Gys was inmiddels gezakt en van al het shoppen waren we best hongerig geworden. Bij Daen’s kun je terecht voor exclusieve mode, ontbijt, lunch en borrel. Je kan er zelfs overnachten. Dat deden wij niet, wij kwamen voor de sandwich met gegrilde groente en hummus, een echte aanrader. Het was een heerlijke, gezellige dag en moe, maar zéér voldaan namen we afscheid van elkaar. Utrecht, je was fijn!!!

Utrecht - Daens liggend

 

24 reacties op “utrecht”

  1. Zo te lezen moet ik toch echt een keertje terug naar Utrecht! Wij waren er vorig weekend en hebben ook veel moois gezien maar al deze bovenstaande adresjes hebben wij gemist. Dus… ik weet wat me te doen staat 🙂

  2. Leuk! Mijn moeder zat net dit weekend in Utrecht! net te laat dit gezien…..gaat zo naar huis. Misschien hebben mijn tantes er nog iets aan, die blijven nog even!

  3. Heerlijk rondje, ik doe hem ook vaak. Alleen doe ik om te beginnen eerst even een goede koffie bij The Village. Ook een heel leuke plek tegenover Gys op de Voorstraat.

  4. Ik lag wat achter merkte ik, maar wat een heerlijke posts op jullie blog om bij te lezen! Utrecht heeft veel fijne adresjes he! Ik kende er een paar nog niet! Ik vond het laatst ook erg leuk om te starten bij Immer Urlaub en dan vanuit daar het centrum in te lopen, erg fijne adresjes op die route. Ik ga wat beter bijblijven voortaan, jullie blog is prachtig! 😉

  5. Pingback: utrecht – deel 2 – PRCHTG

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *