utrecht – deel 2

utrecht-2-4Vorig jaar januari schuifelden we door de sneeuw (de shoptips van toen vind je hier) en nu kozen we een waterkoude, natte lentedag uit om Utrecht te verblijden met een bezoekje. Gelukkig meer dan genoeg schuilplaatsen in deze heerlijke stad. Strand West is onze eerste pitstop, want ook al kennen we deze winkel inmiddels al jaren, we blijven smullen van het assortiment. Het karakteristieke pand herbergt vier verdiepingen vol met hebberigmakende spullen, fijn gecombineerd en altijd vernieuwend.

Utrecht 1 - staandBij Stach kun je gelukkig heel veel proeven – macarons, chocoladekoekjes, urban brownies – en de indrukwekkende stapel repen chocola blijft uiteraard niet onaangeroerd. Met een witte variant met maanzaad en citroen, een bruine met fleur de sel (kan nooit missen!) en een pure met mango in onze tassen steken we straat over om brillen te gaan passen bij Ace and Tate. Hippe monturen en zonnebrillen voor een prikkie. Geen zin om de ogen ook daadwerkelijk te laten testen, schieten we even It’s a Present in en ook ‘Good old’ Emma B  sloegen we niet over. Daar bleek weer dat groen dé kleur van het moment is.

utrecht-2-1Via designwoonwinkel Combo aan de Gracht met een geweldig ingerichte werfkelder spieken we natuurlijk even bij Keck en Lisa of er nog koopjes te scoren zijn (helaas, de vorige keer vonden we er Sagaform Greenhouses voor een prikkie).

Utrecht 1 - liggendLangs de bloemenkraam op de Oude Gracht naar de Vinkenburgstraat voor een zak friet met mayo als lunch. En niet zomaar friet, nee, een prijswinnende puntzak bij de Frietwinkel met een overheerlijk garnalenkroketje en een fles Bionina erbij. We willen graag eens op een vrijdag of zaterdag terug, want dan serveren ze er Moeders Stoofvlees: biologisch vlees met liefde bereid door de moeder van de eigenaar.

Utrecht - staandUtrecht 2 - liggendHutspot heeft sinds een tijdje ook een vestiging in Utrecht. In de voormalige DE-winkel zit nu de bekende hotspot die we al uit Amsterdam kenden. Mooie labels, stylish verantwoorde kleding, beetje design en een bar waar je een broodje kunt eten of met een kop koffie kunt genieten van je uitzicht op het lichte, strakke pand.

utrecht-2-6Vriendin Isabelle verzekerde ons dat de koffie bij The Village het lekkerst zou zijn, dus daar ploffen we neer voor een inderdaad heerlijke latte macchiato. Een gevarieerd publiek en een lekker gek interieur maken dit een uitermate geschikte plek om even op adem te komen. Ernaast zit Puha waar meer dan vijftig jonge ontwerpers vertegenwoordigd worden. Van beeldjes tot boekjes en van sieraden tot accessoires. De geweldige houten gorilla-kast is speciaal gemaakt door kunstenaar Stephan Siepermann is een prachtige blikvanger middenin de winkel.

utrecht-2-5De rest van de middag stond in het teken van een inspirerend en getalenteerd beeldend kunstenaar. Wat snoven we daar veel positieve energie op, in zijn atelier gelegen in een oase van rust. Een stukje platteland middenin Utrecht. Over deze ambachtsman en zijn fantastische werk later natuurlijk meer.

3 reacties op “utrecht – deel 2”

  1. Kelly Visser

    Mijn zusje gaat naar Utrecht verhuizen, dus ik zal binnenkort ook eens een rondje doen! Veel goede tips van jullie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *