thuis bij saskia

Sas en Eward - gang 1Sas en E, zoals wij Saskia en Eward liefkozend noemen, wonen in de binnenstad van Delft. Verscholen achter twee voordeuren ligt hun heerlijke huis, wat voorheen bestond uit een beneden- en een bovenwoning. Bij binnenkomst gaat ons hart meteen sneller kloppen: oude, afgebladderde deuren, een granito vloer en de prachtige reclame poster met daarop een oude auto.

Sas en Eward - eethoek 1De afgelopen jaren werd er nog wat gesleuteld aan de woning. Zo werd er een weer een kamer en suite gecreëerd met veel ruimte voor boeken en verzamelingen. Want geloof ons, Sas haar middle name is ‘verzamelen’. Onlangs werd de zolder groots verbouwd, met verbluffend resultaat: modern, strak en fris (glas tot op de grond met uitzicht op Delft), maar met de prachtige oude balken nog in het zicht. Maar nog even geduld, deze ruimte mogen jullie bewonderen in deel twee van deze ‘thuis bij’.

Sas en Eward - woonkamer 2Echt, dit huis is een droom! En dat komt vooral door hun goede smaak. En durf, want Sas mixt moeiteloos vintage met items van Ikea (waar Saskia werkt), zoals de lampen op onderstaande foto.

Sas en Eward - lampen 1Naast het verzamelen van spullen met een verhaal, zijn Saskia en Eward ook gek op designmeubels en kunst. En alles wordt even gemakkelijk gecombineerd met persoonlijke items als foto’s en kindertekeningen van Gijs, die een heerlijk speelplekje kreeg in het midden van de kamer.

Sas en Eward - speelhoekje 1Sas en Eward - speelhoekje 2Het is echt een feestje om te zien hoe betaalbare items opeens een eyecatcher worden in deze ruimtes.  Je raakt werkelijk niet uitgekeken als je bij Saskia en Eward op bezoek komt: dus hieronder nog wat plaatjes om van te smullen.

Sas en Eward - woonkamer 3Sas en Eward - woonkamer 1We eindigden deze ‘rondleiding’ in de keuken, waar Saskia een fijne collectie aan blikken bewaart.

Sas en Eward - keuken 1Geïnspireerd geraakt? Kan bijna niet anders! Gelukkig zijn er nog heel veel meer fijne foto’s gemaakt in dit heerlijke familiehuis. Zoals beloofd: wordt vervolgd!

19 reacties op “thuis bij saskia”

 1. Oh Jes, wat heb je dit geweldig gedaan. Wat een geweldig huis hebben wij, haha…
  Zo dankbaar dat je dat zo mooi in beeld hebt gebracht.
  Ik vond het heel leuk om te doen en kan niet wachten op deel 2.
  Super, x

 2. Dit is toch smullen van de bovenste plank, en voor mij ook Ikea zoals Ikea hoort te zijn, lekker mix and match met veel eigen! Complimenten aan Sas en haar man!! Kan niet wachten tot deel 2. En natuurlijk aan jullie de complimenten voor de foto’s …… Prachtig net zoals jullie blog

 3. Ikea is op zijn mooist als het met veel lef en oude spullen wordt gebruikt.

  Delft lijkt me ook een heerlijke stad om in te wonen. S. en E., bofkonten!

  Mooie foto ook van zoontje met vergrootglas!

 4. wat een leuk mix &match huis met eigen vintage karakter…..wauw! Love it!
  vraagje waar de foto van het schilderij boven de bank ( van de zweefmolen) vandaan komt? Die vind ik erg leuk namelijk…..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *