thuis bij anouk

Anouk keuken - liggendOp bezoek gaan bij Anouk doe ik graag: in de gezellige leefkeuken zijn al vele kopjes thee – en glaasjes wijn – gedronken, boterhammetjes gegeten en spelletjes gespeeld. Ze woont in een heel fijn huis wat ze samen met Mathieu, haar super handige man, volledig renoveerde. Het is er heerlijk licht en kleurrijk. En overal waar je kijkt hangen mooie kaarten en staan plantjes in leuke potjes.

Anouk keuken 2 - staandAnouk keuken 1 - staandIn de keuken staat een grote servieskast gevuld met een verzameling fraaie theepotten, de mooiste Engelse theekopjes en andere toffe kringloop- en rommelmarktvondsten. Samen rommelmarkten of (kringloop-)winkels afstruinen is het allerfijnst, maar wanneer Anouk niet in de mogelijkheid is om mee te gaan, blijft er vaak voor haar ook wat aan mijn vingers kleven. En omgekeerd weet zij precies waar ik van hou! Zo fijn om vriendinnen te hebben die dezelfde mooie dingen waarderen. Naast spullen met een verleden is Anouk dol op posters en prints, ze hangen verspreid door het hele huis in allerlei kleurstellingen en formaten.

Anouk doorkijkjes - staandDe woonkamer heeft veel ramen en is af te sluiten van de keuken door middel van een mooie schuifdeur. Hij biedt genoeg ruimte voor verschillende zitjes en ook de kinderen kunnen hier lekker spelen. Naast een grote poster van Plint en een wat kleinere van onder andere le Train Fantome hangt er in de ‘speelhoek’ een groot paneel met vintage behang in fijne turquoise tinten.

Anouk woonkamer 1 - staandAnouk woonkamer 1 - liggendDe bekende poster van Nuria Mora uit de Streetart collectie van Ikea vond een plekje in de ouderslaapkamer, die onlangs door ons samen in een warme oudroze kleur werd geverfd. We vonden deze kleur ‘Melkweg’ van Flexa bij een outletwinkel, voor een fractie van de originele prijs. Zo kun je zonder al teveel uit te geven je slaapkamer een hele nieuwe look geven. En kijk eens hoe fijn het matcht met het Hay dekbedovertrek. Uiteraard ook hier vintage aardewerk gevuld met plantjes, want zonder groen kan deze plantenmoeder niet

Anouk slaapkamer - staandAnouk overloop - liggendDe jongens, Mik (zes jaar) en Noah (drie jaar) slapen boven. Hun kamertjes bereik je middels de ruime overloop, waar (hoe kan het ook anders?) ook een kleurrijke poster hangt. Anouk bewijst maar weer dat kleur gebruiken niet altijd wil zeggen dat een kamer daardoor als ‘druk’  wordt ervaren. Ook leuk om te zien dat in het oog springende accessoires niet duur hoeven te zijn, zoals het gespoten tinnen bord op Mik zijn kamer en de Japanse vissen ballonnen van Flying Tiger op de kamer van Noah.

Kamer Mik 1 - staandKamer Noah 1 - staandEn terwijl Noah nog een beetje wakker wordt en van de chocolade kruidnootjes snoept die op tafel staan maak ik de laatste foto, van de bijkeuken. Deze ruimte is al net zo tof aangekleed als alle andere kamers. Hier bevindt zich ook de achterdeur en dat is de meest gebruikte deur in het land van Maas & Waal. Als je hier in het dorp bij iemand aanbelt is de kans groot dat je eventjes moet wachten omdat de voordeur hermetisch is afgesloten is. Dus mocht je een keer op bezoek komen: de achterdeur staat altijd voor je open!

Woonkamer Anouk 1 - staandAnouk entree - liggend

21 Comments

  1. Wat een prachtig huis! Je hebt er weer een leuk verhaal en mooie foto's van gemaakt Jessica. Altijd een feestje om op jullie blog te kijken en de posts te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wij verzenden op
maandag + donderdag

X
  • Geen producten in de winkelwagen.