‘thirty something…’

Krans met room 5 - liggendGeruisloos voorbij laten gaan, dat was het plan, maar toen deze pistachekrans met rozenroom ter ere van mijn 39e verjaardag uit de oven kwam besloot ik er toch een paar plaatjes van te schieten! Hij  bleek zo lekker te zijn – deze lente variant van de pavlova rol – dat ik het recept natuurlijk graag met jullie deel. De krans is inmiddels op, dus ik zal voor de koffievisite later op deze ochtend nog wat anders moeten bedenken.

Krans met room 4 - staandVoor de krans heb je vier eiwitten, 100 gram suiker, 100 gram poedersuiker, twee volle theelepels maïzena en 30 gram pistachenootjes nodig. Verwarm de oven voor op 100 graden. Klop de eiwitten en de suiker tot je stevige schuimpieken hebt. Spatel dan de poedersuiker en de maïzena er doorheen. Vervolgens schep je de gemalen nootjes erdoor. Spuit nu met een spuitzak grote toeven schuim in de vorm van een krans en strooi er een handje noten overheen. Zet de krans twee uur in de voorverwarmde oven (zonder te bakken dus). Wil je de krans ‘droger’ laat hem dan nog 8 uur (of een nacht) staan. Ik bakte hem echter op 160 graden nog ongeveer 18 minuten af.

Krans met room 3 - staandKrans met room 4 - liggendDe rozenroom bestaat uit 400 ml slagroom, drie eetlepels en een scheutje rozenwater. Ik kocht het rozenwater bij de Turkse winkel, maar Albert Heijn XL (online zeker) of de Jumbo zou het ook moeten hebben. Klop de slagroom, de suiker en het rozenwater (wees hier heel voorzichtig mee, je wil niet dat het te sterk naar rozen smaakt) tot het stevig is. Spuit grote toeven slagroom in het midden van de krans en garneer met onbespoten rozenblaadjes en naar wens nog wat pistachenootjes.

Is hij niet prachtig? Delicious magazine, bedankt voor dit fijne recept!

Krans met room 2 - liggend

2 reacties op “‘thirty something…’”

  1. Wat een schitterde plaatjes!! Bijna zonde om op te eten. Hopelijk hebben jullie er dubbel en dwars van genoten.
    Hele fijne verjaardag!
    Kus X

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *