tevreden en blij

Tevreden 1 - liggend‘Je moet tevreden zijn met wat je hebt’, ik hoor het mezelf zeggen als Danee om de zoveelste roze Little Pony vraagt, terwijl ze er echt al tig heeft en ze er maar met één of twee – oké, misschien drie – tegelijk kan spelen. Heel eerlijk, mijn lief verzucht ook weleens: ‘Hoeveel vaasjes kan een mens hebben?’ Uiteraard heeft hij gelijk (ik hoop niet dat hij meeleest) en ik ga ook heus niet álles van de Show UP wishlist kopen, erover dromen is vaak net zo fijn. Weet je waar ik dan – naast een wandeling over mijn geliefde Waalbanddijk – heel blij van word op een zonnige doordeweekse dag?

Tevreden 1 - staandSchuiven met mijn eigen ‘prullen’ uit de groene kast. Daarin bewaar ik al mijn lievelingsvaasjes, favoriete schaaltjes en andere fijne spulletjes. Mijn lievelingsitems bestaan onder andere uit vaasjes van Elke van den Berg, Lenneke Wispelwey en Nienke van de Pol. De matwitte vaasjes zijn van Serax, ik heb ze al jaren en ben er nog even blij mee als toen ik ze kocht, mooi voor een enkele (afgeknakte) bloem en ideaal om met andere fraaie exemplaren te combineren. Je ziet, genoeg keramiek en glaswerk om een steeds wisselende expositie op de eettafel, het dressoir of de piano te verzorgen.

Tevreden 2 - liggendTevreden 4 - staandVerse bloemen, een fijne kandelaar (deze gele Muuto Float kocht ik met 70% korting in Stockholm), twee vazen (waaronder een misbaksel van Elke, ik koop ze heus niet allemaal voor de volle mep) en een stapeltje inspirerende boeken pronken dit keer op de piano. Volgende week kan het weer compleet iets anders zijn: andere kleurtjes of materialen, meer of minder, bont of juist ingetogen. Gewoon, met de vaasjes, flessen, waxinehouders en beeldjes die ik al heb. En stiekem word ik daar net zo blij van als van een nieuw vaasje, al moet de collectie natuurlijk wel af en toe uitgebreid worden!

Van welke verzameling maakt jouw hart een sprongetje?

P.S. Uiteraard zijn de dingen die mij écht gelukkig maken niet te koop, niks kan op tegen een knuffel, een kus of een grapje van mijn liefsten!

Tevreden 3 - staand

7 reacties op “tevreden en blij”

  1. Heerlijke foto’s en mooie verzameling zo op je piano! Ik hou er ook van om te schuiven, een andere kleur toevoegen. En soms eens wat opruimen (lees verkopen of naar de kringloop) en er weer iets anders bij kopen, dáár word ik heel blij van 🙂

  2. Jullie foto’s zijn altijd zó mooi! Echt….elke keer weer onder de indruk! Prachtige spulletjes, maar de foto’s zijn minstens zo mooi!

  3. Ik word helemaal blij van jouw verzameling, wat fijn om zo te kunnen wisselen. Ik ben nog volop aan het sparen… Van kringloopvondsten kan mijn hart een sprongetje maken; hele grote gave meubels om op te knappen voor een prikkie, of juist vier bij elkaar passende taartvorkjes, die je dan in verschillende sessies bij elkaar verzamelt (geluk!!).

  4. Ik kom er steeds meer achter dat ik een plaid verzameling aan het starten ben. Maar het is ook zo heerlijk warm met zo’n dekentje op de bank en dat je op dat moment maar 1 dekentje gebruikt laat ik maar achterwegen haha. Wat een prachtige vaasjes zitten er in jouw collectie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *