soep met verse kruiden

herb-stand-4Op zondag – eigenlijk op iedere willekeurige dag – eten wij graag soep. Zelfgemaakt natuurlijk, met kleurrijke verse ingrediënten, want zakken of blikken komen er hier niet in! Het is tenslotte zo gepiept, een pan soep maken. De kinderen smullen ervan en krijgen zo de nodige vitamines binnen. Hoewel zij het liefst soep met ballen én figuurvermicelli eten, neigen wij op dit moment vooral naar stevig gevulde pompoensoep. Uiteraard op smaak gebracht met verse kruiden, die wij sinds kort goed weten te houden in deze functionele én mooie kruidenpotjes. Want zoals je inmiddels weet vullen wij ook onze keuken graag met slim ontworpen items en design servies.

herb-stand-3herb-stand-1Deze kruidenpotjes zijn een ontwerp van Jakob Heiberg. Hij gaf elk kruidenpotje een lekbakje, in dat bakje giet je het benodigde water om je lievelingskruiden vers en groen te houden. Eerlijk gezegd ging dit namelijk voorheen nog weleens mis, je herkent het vast. Superhandig is het schattige schaartje in de vorm van twee groene blaadjes: deze plaats je na gebruik terug in de houder, zo hoef je nooit op zoek naar een schaar. Bij ons echt zo’n gebruiksvoorwerp wat áltijd onvindbaar is en dat terwijl we er toch echt genoeg hebben.

herb-stand-2

De ‘Herb Stand’ maakt onderdeel uit van de collectie van Normann Copenhagen en voelt zich erg thuis in onze – met andere design items gevulde – keukens. Zo matcht hij natuurlijk uitermate goed met de palmgroene Rotary Tray van Vitra, die wij afwisselend vullen met groente en fruit. Wanneer hij niet op het kookeiland staat, gebruiken we hem als etagere voor ons keramiek en op een verjaardag stallen we er de mooiste petit fours op uit. Met de feestdagen voor de deur tippen we je deze dan ook als hét perfecte geschenk, voor iemand die je lief is of gewoon lekker voor jezelf. Schrijf je hem vast op je wishlist?

herb-stand-6Wij werkten voor deze blogpost samen met Mister Design, die ons de kruidenstandaard schonken. Net als de Rotary Tray van Vitra komen ook de peper- en zoutmolen van Menu ook uit hun goedgevulde webshop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *