slaapkamerbloemen

pastelbloemen2Bloemen op een slaapkamer, daar grinnik ik altijd een beetje om. Waarom zou je zo’n dure bos naast je bed parkeren? Nou had de griep mij deze week in z’n macht, ja inderdaad: middenin de vakantie, en na een paar dagen komen die muren best op je af… Tadaaaa! Bloemen in de slaapkamer!

pastelbloemen1Afgelopen weken werd onze tuin veranderd en reed ik een keer mee naar het plaatselijke tuincentrum om planten uit te kiezen. De bloemenhoek lonkte, voor 4 euro 20 (ja echt!) stelde ik een boeketje samen. Pastelkleurig en wit: duidelijk dat ik niet mezelf was, want thuisgekomen baalde ik als een stekker. Pas toen ik ontdekte dat de witte bloemen een parelmoer glansje hadden en alles wel lekker matchte in de vazen én bij het behang op mijn slaapkamer, werd ik er blij van. In liggende positie, dat wel.

pastelbloemen3Ken je dat? Dat je fanatiek aan het kiezen en schikken bent en dat je dan bij thuiskomst met geen mogelijkheid het gewenste boeket op tafel krijgt? Soms is de keuze van een andere vaas de truc, soms moet je een bloem nét iets korter maken of moet je de buit verdelen over meerdere vaasjes. Dat kan dan het verschil maken. Hopelijk verwennen jullie jezelf ook dit weekend, het is zondag immers moederdag! Dus pak uit! Ga ervoor! Hier zijn de bossen inmiddels verhuisd naar de eettafel zodat ik er zelfs door het raam heen van kan genieten als ik buiten zit te kijken hoe Lode zijn trampoline inspringt.

Na het zien van een expositie van Les Deux Garçons wist ik zeker dat ik ooit een creatie zou gaan kopen. Maar tot die tijd doe ik het mijn eigengemaakte barokke pimpelmeesje. Een slecht geprepareerd exemplaar werd onthoofd, een kitscherig beeldje van opa en oma (waar zuslief per ongeluk al eerder het hoofdje van af stootte) eronder : verliefd!

1 reactie op “slaapkamerbloemen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *