rotterdam

groosWe kunnen wel zeggen dat we allebei erg graag in Rotterdam komen. De winkels, de verscheidenheid, de sfeer, de gebouwen, de musea: deze stad biedt ons eigenlijk alles. Afgelopen donderdag hadden we in de middag een evenement in onze agenda staan, middenin Rotterdam gepland. Een mooie gelegenheid om er een rondje stad aan vast te plakken wat ons betreft. We starten de tocht in het Industriegebouw waar designwinkel GROOS zit. Zij verkopen alleen maar spullen van Rotterdamse makelij – wat een mazzel dat Foekje Fleur, Susan Bijl (vergeet niet haar eigen winkel te bezoeken) en Carola Zee daarbij horen. De huidige expo met spiegels van onder andere Lex Pott en David Derksen is ook de moeite waard.

rotterdam-hayhayNa onze lunch en koffie bij Nine Bar aan de Botersloot ontdekken we dat Pantoufle middenin een verhuizing zat – inmiddels is Esther weer te bezoeken in haar nieuwe pand aan de Vijverhofstraat – en het ongelukkige toeval deed zich voor dat Depot aan het verbouwen was. We kunnen het niet laten om verderop even bij Hay aan de Haagseveer te spieken. Een fijne sfeer en, zoals we gewend zijn, prachtige meubels. De tuinset zou niet misstaan op haar Jessica haar terras.

evernowWaar we ook reuzebenieuwd naar waren, was de nieuwe Evernow. In het ruime pand aan de Goudsesingel hebben Nynke en Elwin een lichtroze met donkergroen walhalla gecreëerd. Alles in hun designwinkel en -studio past perfect bij elkaar, ze presenteren hier een prachtige collectie van diverse binnen- en buitenlandse designlabels.

rotterdam-evernow-2De vleugjes hout en donkerblauw zorgen voor een stoer en strak geheel. Wij werden blij van de sfeer die is neergezet en zagen veel toffe items voor op ons oneindige wensenlijstje. Hierna was het tijd om het centrum te verlaten, op naar Noord, om Hillegersberg ontdekken. In dit waterrijke gebied (met het stralende zonnetje voelde het alsof we op vakantie waren) opende Femke in 2016 een tweede vestiging van haar shop Femkeido. Haar stijl is herkenbaar en wij vinden eigenlijk alle projecten van haar hand prachtig.

rotterdam-femkeidofemkeidoLampen van Tonone en verder alle mooie designmerken die ertoe doen: een heerlijke verzameling meubels en accessoires bij elkaar. Iets verderop vind je nog Flow Wonen en Pomme de Jus, een prachtige kinderkledingwinkel gevuld met de tofste merkjes, niet alleen online, maar ook offline een echte ‘must visit’. We ontmoeten daar (mede-)eigenaresse Rienke die ons voorziet van een lekkere cappuccino én iets tofs voor jou! Stay tuned, binnenkort meer hierover!

rotterdam-old-scuola-1De – ietwat uit de hand gelopen – ronde eindigt waar hij ook startte. We eten een pizza bij Old Scuola in het Industriegebouw. De obers en pizzabakkers zien er allemaal even knap en hip uit en na zo’n dag wandelen en bewonderen smaken de versgebakken Napolitaanse pizza’s fantastisch. Echt, wij zouden elke week wel een dagje Rotterdam willen prikken!

rotterdam-old-scuola-2

1 reactie op “rotterdam”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *