#prchtgerozestoel

roze-grootOnze eigen lievelingshashtag op Instagram: #prchtgerozestoel. Onze favoriete designstoelen in de allerfijnste kleur met onze kinderen en dieren als modellen erop en omringd door mooie vaasjes, verse bloemen en toffe spulletjes. Zeg nou zelf, deze stoelen verdienen toch een eigen hashtag?

roze-stoel-fleur-2Een (of het liefst meerdere!) designstoel in huis is echt een feestje. Een tafel vol eyecatchers in je keuken of een hele relaxte fauteuil naast je bank. Wij kozen onze favorieten uit. Natuurlijk in de kleur der kleuren. De roze designstoel, met stip bovenaan je wishlist.

collage-roze-stoelen

Van linksboven naar rechtsonder.

Uit de uitzinnige collectie van HAY komt deze Uchiwa Fauteuil, gebaseerd op de Japanse handwaaier en ontworpen door designstudio Doshi Levien. De hoge kuip die zich open lijkt te vouwen, bied je een heerlijk privé plekje om weg te duiken. Daarnaast staat er eentje uit de categorie ‘onbetaalbaar maar misschien ooit’, de Wingback Fauteuil van Tom Dixon. Duidelijk geïnspireerd op een traditionele Engelse Gentleman’s Chair uit de 18e eeuw en oh zo sjiek. Eentje van ons lievelingslabel Muuto kan natuurlijk niet ontbreken, zie hier de iconische en prijswinnende Nerd Chair. De stoel is zonder schroeven of hardware geconstrueerd en hierdoor ontstaat de organische vorm waarbij zitting en leuning een zijn geworden.

Nog maar eentje van Muuto dan, en dat is de stoel die bij Jessica thuis staat te pronken. De Visu Loungechair. Visu is Fins voor ‘precisie’ en dat past natuurlijk perfect bij het nauwkeurige ontwerpproces dat voorafgaat aan deze prachtige loungestoel. Stoel Herman van Ferm Living lijkt op een ouderwetse schoolstoel, maar dan in een hippe jas. Met een zwart gepoedercoat metalen frame en een zitting en rugleuning van eikenfineer, stapelbaar (handig!) en comfortabel.

Dan die van Fleur, de Hay About a Lounge Chair. In het hoog of laag, met eikenhouten of juist een aluminium draaibaar onderstel: voor iedereen is er een perfecte variant. Hee Welling ontwierp hem met het idee een opvallend eenvoudige stoel te maken die toch perfect zou zijn: gelukt. Een vrij recht model tussen de roze beauty’s is de Splinter van Harvink. Eentje van Nederlandse bodem met een stijlvol en bijzonder frame. Een andere uit de lijn About a Chair van Hay, de AAC22 die een spannende combinatie eiken, wit en roze laat zien. Verschillende kleuren en materialen in een stoel, maar toch een mooie eenheid.

Van deze schoonheid dromen we gewoon nog maar even, de Ro Chair van Jaime Hayon ontworpen voor Fritz Hansen. Comfortabel omdat hij perfect op je lichaam aansluit door de ronde vormen en als je dan toch een rib uit je lijf aan het uitgeven bent, er is ook een bijpassend voetenbankje bij. Zo mooi. En tenslotte de Albert Kuip armstoel van Zuiver. APE Amsterdam maakte deze frisse eetkamerstoel van polypropyleen en essenhout en hij is ook als gewone kuipstoel te koop.

roze-stoel-jessicaEn nu zijn we natuurlijk uitermate nieuwsgierig van welk model jouw hart sneller ging kloppen…

roze-stoel-fleur1Deze post is gemaakt in samenwerking met MisterDesign. Hofleverancier van alle designstoelen en -fauteuils die je je maar kunt wensen. 

En niet geheel onbelangrijk.. We mochten een Wobbel weggeven. Eentje in een PRCHTGe gelimiteerde kleur! Nummer 135 kwam uit de generator en na drie keer tellen zagen we dat dat nummer bij jou hoort, Sarah N! Wat een feest! Mail je ons?

1 reactie op “#prchtgerozestoel”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *