poppenhuis

poppenhuis3Als je vader opgeleid is als architect en je moeder vroeger al haar zakgeld besteedde aan meubeltjes en accessoires voor in haar eigen poppenhuis, dan is het Funkis Dollhouse van Ferm Living wel een moetje. Het van natuurlijk multiplex vervaardigde huis van twee verdiepingen hoog is strak en modern vormgegeven en toch ruimtelijk genoeg om flink mee te spelen. Het huis staat prachtig in onze woonkamers, maar ook in Lode en Danee hun kamers (de bofkonten in kwestie) zijn er inmiddels meerdere fijne speelplekken gereserveerd. Het huis kan ook gemakkelijk opgehangen worden (handig om de meest ideale speelhoogte te creëren), maar vooralsnog verhuist het hier het hele huis rond.

poppenhuis1Trine Andersen, bij jullie als mede-designliefhebbers vast geen onbekende naam, is de bedenker van dit hippe poppenhuis gebaseerd op een klassiek Funkis huis. Ze staat bekend om haar duurzame en biologische materiaalgebruik, maar ook om haar grafische vormen en trendy printjes. Het Deense label Ferm Living ken je sowieso van de meest geweldige behangetjes (zoals ook de ruitjes op Lode zijn kamer). Maar ook hun kinderlijn, Ferm Living Kids, is echt onnavolgbaar. Een traditioneel Scandinavische stijl maar dan in een fris jasje.

poppenhuis5Het huis is ook prima te gebruiken als opbergkastje voor bijvoorbeeld dierenverzamelingen of oude autootjes, maar wij vonden het wel zo leuk om onze kinderen de liefde voor het echte old school poppenhuis bij te brengen. Zo kwamen we op Instagram terecht bij Carolien van Skattich. Een webshop die echt de meest fantastische spulletjes voor het poppenhuis verkoopt. Zelfgemaakte meubeltjes, kussentjes in printjes die ook zo van Ferm Living zouden kunnen zijn en zelfs onze geweldige Knot kussens in het miniatuur.

poppenhuis4Een vloerkleed met een print alsof het een verwassen Perzisch kleed is, een Nijntje-lamp voor op de babykamer, een soort klassiek Thonet stoeltje, een schapenvachtje voor onder het bed: noem het maar op en het is te koop bij Skattich. Wat ons betreft een hele goede match: het allerhipste poppenhuis ingericht met de meest stijlvolle meubels en accessoires.

poppenhuis2MisterDesign maakte dit blog mogelijk omdat wij het poppenhuis mochten reviewen (en we waren zo verliefd dat we er een tweede huis bij kochten). En Skattich stuurde ons een pretpakket toe om het huis in te richten, heel veel dank hiervoor!

2 Comments

  1. Wat een fantastisch huis! En die meubeltjes en accessoires zijn helemaal top! Het is dat Jip nooit met haar huis speelt...anders was ik los gegaan met het kopen van spulletjes vrees ik! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

wij verzenden op maandag en donderdag

X
  • Geen producten in de winkelwagen.