parijs

parijs-6Dat je geluk niet op kan wanneer één van de leukste boutique hotels nog twee kamers vrij heeft wanneer je onverwacht een nachtje Parijs aan je Disneyland avontuur wil plakken, je daar aankomt en dan dit aantreft. Tel daar onderstaand uitzicht én een straatmuzikant die ‘La Vie en Rose’ speelt bij op en je snapt meteen waarom Parijs zo fijn is en waarom we zeker nog een keer (zonder kinderen) teruggaan.

parijs-7Hotel Henriette is alles wat we ervan verwacht hadden, de recensies zijn dan ook lovend. Kleurrijk, gezellig en bovenal schoon. Veel tijd om foto’s te maken was er niet (bekijk vooral even de site voor heel veel inspirerende plaatjes van de kamers), want na in razend tempo de Arc de Triomph, het Louvre én de Eiffeltoren gezien te hebben barsten we van de honger! We krijgen als tip een pizza te gaan eten bij la Felicita op zo’n 20 minuten lopen van het hotel (terug is een taxi via Uber fijn). Een waanzinnig mooie foodhal met een prachtige verlichte cocktailbar, heerlijke pizza’s en vooral héél veel lampjes. Een toffe plek om aan het einde van de dag neer te strijken om lekker te borrelen en zo te zien doen veel Prijzenaren dat ook, want het is die avond erg druk.

parijs-4 parijs-2Na het uitgebreide ontbijt duiken we Marais – de ‘hipste’ wijk van Parijs – in om daar heerlijk door alle straatjes te slenteren en koffie te drinken. Hier vind je de leukste boetiekjes, bloemenwinkeltjes en conceptstores, kleine terrasjes, uitbundige bloeiende magnolia’s en het beroemde Place des Vosges, wat misschien wel het mooiste stadspark van Parijs is. In dit gedeelte van de stad vind je ook de bekende conceptstore Merci en het Picasso Museum. Een heel fijn stukje Parijs waar je meerdere dagen kunt ronddwalen. We kunnen Hotel Emile aanbevelen als je in Marais zelf een hotel zoekt. Voor ons houdt het (helaas) op, wij vertrekken nog dezelfde middag naar Disneyland.

Heb jij nog leuke tips voor ons als we een volgende keer gaan? Laat ze dan hieronder achter!

parijs-3

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

in week 43 verzenden we
op maandag + vrijdag

X
  • Geen producten in de winkelwagen.