onze ideale salontafel

We stuntelden allebei al tijden met te kleine salontafels en zelfs een periode zonder überhaupt een tafel bij onze banken. Maar met een groot gezin, is een tafel waar je lekker wat spullen op kwijt kunt echt geen overbodige luxe. Eentje die stevig is, bestand tegen eventueel wat rondrennende kinderen en een wat onvoorzichtige dreumes. We kunnen je wel vertellen dat deze zoektocht láng duurde. Wat een moeilijk meubelstuk, een salontafel. De een was te gevaarlijk vanwege de scherpe hoeken, de ander was rond en niet stabiel genoeg als er op gehangen zou worden. Zo streepten we het ene model tegen het andere merk af. En ineens was daar de Lloyd van Functionals.

Die kenden we allebei wel als echte tafel. En als buitentafel. En als bureau. Maar als salontafel, de Lloyd Low Table, was hij nieuw voor ons. De Low Table is in twee maten verkrijgbaar én in alle kleuren uit de range van Functionals. Dus ook in dat waanzinnige grijsgroen Parallel en roestrood Rust. Bij ons was al genoeg kleur te bekennen in de zithoeken, dus kozen wij voor wit en zwart. Waarbij het mooie is, dat het wit meer een soort licht warm beige/grijs is. Het is een flinke tafel, dus wanneer de zon erop schijnt zou een spierwit nogal heftig gaan reflecteren.

Omdat de tafel zo ruim is, maar liefst 110 bij 110 cm, heb je heel veel mogelijkheden om hem gezellig te maken. Een stapel boeken schuif je even aan de kant, een vaas bloemen past er met gemak naast (zelfs de grote vaas van Valerie Objects zoals je ziet) en een dienblad met je kopje thee zet je er ook nog bij. Aan de andere kant is er dan nog plaats voor een kind met een puzzel. Want ook zij zijn er dol op! Lekker op de knieën aan tafel om een spelletje te spelen of – en ja, ook dat gebeurt hier – op de bank hangen en dan languit met de benen erop.

We maakten dit blog in samenwerking met Functionals. Een Nederlands designmerk waar vakmanschap en design hand in hand gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

let op: ons retouradres is gewijzigd, je vindt dit onder de FAQ. wij verzenden op maandag.

X
  • Geen producten in de winkelwagen.