onze eigen kerstshow

kerst2015-2Wat was ik blij dat Anki en ik niet dezelfde kringlopen bezoeken! Op het laatste nippertje besloot ik namelijk om op piekenjacht te gaan en bij alle tweedehands winkels die ik bezocht, vond ik pieken. Niet zo’n mooie vintage die voor een fortuin op Marktplaats worden aangeboden, maar wel in fijne kleurtjes en met glinsterende werkjes erop. Gelukkig voor m’n lompe ik had ik er ruim voldoende, want door het te hard aanduwen sneuvelden er een paar. Sommige onderdelen kon ik hergebruiken (ik stapelde wat piekenonderdelen op elkaar), maar de meerderheid verdween – al dan niet met spoortjes bloed want man, die krengen zijn scherp – in de container.

kerst2015-5Ik was sowieso blij met Anki, want op haar versie van de verlichte stolp met pieken erin was ik meteen verliefd. Hij deed me denken aan een Russische kathedraal met al die gekleurde bollen. Ik heb mijn hoofd avonden gebroken om zelf een originele en simpele versiering te bedenken, maar steeds bleef die piekenstolp kriebelen.

kerst2015-6Alle pieken bij elkaar (ik scoorde er een stuk of 10) kostten me nog geen tien euro, de theelichtjeshouders varieerden van 0,10 tot 0,50 eurocent en omdat ik het assortiment van de kerstafdeling van de Intratuin bij ons om de hoek inmiddels kan dromen, een goedkoop alternatief voor de Efteling, wist ik dat daar een hoge stolp voor een tientje stond. Het onderbord kon er met een laagje witte latex ook best mee door en de lampjes op batterijen maken een waar sprookje van het tafereel. Weinig kosten, niet zo heel veel moeite als je secuur te werk gaat, groots effect. ‘Een echte kerstshow!’ aldus Lode.

kerst2015-9Lode wilde natuurlijk ook een ‘kerseboom’. Overal waar hij komt, staat er eentje en ik kwam er niet mee weg om helemaal niks groens in huis neer te zetten. Twee miniboompjes van de Albert Heijn, een nog kleiner exemplaar van Intratuin en wat nepperdjes eromheen vormden in een grote witte pot een heus dennenbos. ‘Wauw’, zei hij, ‘heel veel kersebomen!’ Zo is ons huis met wat kleine aanpassingen stiekem ineens best wel een kersthuis geworden. En eerlijk is eerlijk: toch wel knus. Deel jij ook jouw creatieve kerstige uitspattingen met ons? Misschien kunnen we elkaar nog nét voor de kerstdagen aanbreken inspireren!

kerst2015-1kerst2015-10

9 Comments

  1. Prachtig! Ik vond de tijd niet om kringloopwinkles af te schuimen, maar wie weet tegen volgend jaar wél. Want zo'n kerstshow wil ik maar al te graag zelf in huis. Fijne feesten!
  2. Ohhhh die stolp blijft hier ook nog in mijn hoofd hangen! Heb er alleen nog geen tijd voor gevonden om op pieken en stolpen jacht te gaan... Misschien begin van de week nog even? Leuk ook jou boompjesparade!
  3. Heel mooi geworden! Dat idee met die 'echte' gemixt met plastic kerstboompjes vind ik ook heel erg leuk. Ik moet ons huis ook nog fotograferen, hopelijk morgen tijd om onze kerstshow vast te leggen. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

in week 43 verzenden we
op maandag + vrijdag

X
  • Geen producten in de winkelwagen.