oliver furniture

oliver-furniture-11Een overstap naar een nieuw huis gaat soms in een paar stappen. Zo bivakkeert Fleur met haar gezin momenteel voor ongeveer een half jaar in een boerderij uit 1885 tot haar uiteindelijke droomhuis klaar is. Helemaal geen straf! Want de hoge plafonds, authentieke elementen, de glas-in-loodramen en de zwarte tegels in de hal geven een geweldige sfeer. Tel daar de ruimte en de landelijke omgeving bij op en je begrijpt dat dit halve jaar vast zal omvliegen. De slaapkamer van de jongens (ja, pluralis! ze slapen tegenwoordig samen) kon wel een likje verf gebruiken. Boffen dat Jessica nog een blik Flexa Faded Indigo over had van een eerdere klus. Deze kleur verbindt alles zo mooi!

oliver-furniture-4Lode is inmiddels vijf jaar geworden en sliep tot voor kort in een peuterbed, Goof (die in oktober drie wordt) was er echt aan toe was om zijn ledikant te verlaten. Twijfel alom, nog een peuterbed erbij? Een stapelbed (maar bevalt het samen slapen wel…)? Een complete switch met een nieuw eenpersoonsbed? Met het ontdekken van de collectie van het Deense Oliver Furniture verdwenen alle bedenkingen: zo’n bed zou echt van iedere slaapkamer een droomplek maken. Het strakke maar toch eenvoudige design, de spijlen die het bed heel luchtig doen ogen, de afgeronde vormen en dan die spierwitte kleur naast de eiken details. Het allertofste is misschien nog wel de mogelijkheid om van alle bedden uit de zogenaamde Wood Collection in een handomdraai een ander bed te kunnen maken met behulp van conversiekits met extra onderdelen. Als je de hoogslaper met al zijn mogelijkheden ziet, ben jij ook om.

oliver-furniture-5Omdat de overgang van een peuterbed naar het Wood Bed best als een grote stap voelt, kozen wij voor een bijpassend uitvalrekje. Ook is er een speciale lade te koop die voor de altijd zo hard nodige opbergruimte zorgt. De in Europa gefabriceerde matras is ook van Oliver Furniture en door de afgeronde hoeken past die precies in het bed. Hij is gemaakt van ademend materiaal en de hoes kan er in een handomdraai van afgeritst worden, toch best handig met een kleuter.

Oliver Furniture werd in 2003 opgericht door designer Søren Rørbæk die de Scandinavische traditie van hout bewerken in ere wilde houden. Hij heeft in zijn collecties gekozen voor robuust beukenhout en MDF beuken uit duurzaam beheerde bossen. De meubels worden allemaal gemaakt in Europese werkplaatsen waar ze aan eerlijke en duurzame productie denken en waar de strengst mogelijke certificaten gelden. De gebruikte verf is op waterbasis en dus niet giftig, zelfs bij de verpakkingen is gedacht aan recyclen. Het mooiste is nog wel dat je echt voelt dat ontspannen zomerdagen met knalblauwe luchten, doorgebracht met familie en vrienden in een omgeving met groene bossen ten grondslag lagen aan alle producten.

oliver-furniture-17oliverBij Lidor kun je nog veel informatie over de meubels van Oliver Furniture vinden. Zij leveren de gehele collectie en hebben nog veel meer moois in hun assortiment (bijvoorbeeld de loopfiets van Banwood die tegen de commode aanstaat, of prachtig beddengoed om de boel nog mooier aan te kleden). Dit blog maakten we in samenwerking met Lidor en Oliver Furniture.

6 Comments

  1. Zij hebben zulke gave bedden inderdaad! Ik had toevallig m’n oog laten vallen op de half-hoogslaper voor Jip, maar helaas is die flink boven budget! We blijven dus kwijlen bij andermans mooie plaatjes!
    • Echt he?! En begrijpelijk dat die prijs niet binnen je budget valt, het is nogal een investering! Maar wel eentje die mee kan gaan tot ze uit huis gaat.. Dus dat is dan relatief wel gunstig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

wij verzenden op maandag en donderdag

X
  • Geen producten in de winkelwagen.