oefenen voor kerst

B004-kerst-5‘Kerstmis’ en ‘koken’ zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Of je nu de hele familie uitnodigt en zo slim bent om iedereen een gang toe te bedelen, of dat je zelf heel stoer alle gerechtjes in elkaar knutselt: lekker eten hoort er hoe dan ook bij. Omdat je geen flater wil slaan op het moment suprême, is oefenen geen overbodige luxe.

Dit taartje was zo simpel dat er weinig aan te verprutsen viel. Het recept vonden we hier op de website van Pauline. Eerdere ervaringen met haar recepten waren heel positief: gemakkelijk, duidelijk uitgelegd en de begeleidende foto’s op haar website doen je al watertanden. Ook dit chocoladetaartje met hele peren stond in no time op tafel te pronken. Het hele huis geurde nog uren uitbundig naar cacao, een bijkomend voordeel!

B004-kerst-1Met een taartje alleen kom je helaas niet ver. Een soepje, een zelfgebakken brood erbij, misschien zelfs een amuse als opening. Maar dan het hoofdgerecht: de grootste breinbreker. Kies je vlees of vis? Of zelfs iets vegetarisch? Moet het in de oven (altijd lastig qua timing met andere gangen)? Kun je de moeilijkste stappen al voorbereiden? Is het niet te weinig? Is er voor iedereen wat wils? Man. Wat was er ook alweer mis met gewoon een potje ordinair gourmetten?

Misschien verstandig om de geweldige ideeën van Mireille en Arno van ‘The Holy Kauw Company’ in de gaten te houden voor de broodnodige inspiratie. Zij hebben sinds kort een oogstrelende website en omdat we ze al kennen van hun posts op Instagram, weten we dat zij écht van lekker houden.

B004-kerst-6

8 reacties op “oefenen voor kerst”

  1. Ziet er heerlijk uit! Ik houd zelf dan wel niet van chocoladetaart, maar vind dit een prachtig -mik de peren maar in de chocola en het is een plaatje – taart 😉 (jullie poster is onderweg).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *