nijmegen

Nijmegen - liggend 1Jessica winkelt al járen het liefst in Nijmegen, dus hoe kunnen we onze traditie van een dagje winkelen in de vakantie nou beter invullen dan in deze stad? Vanuit de parkeergarage lopen we zo de Van Welderenstraat in. De alternatieve winkelstraat waar voornamelijk veel speciaalzaken en vernieuwende concepten te vinden zijn. Zo ook Coef, een plek waar tussen stoere sneakers en stijlvolle sieraden en zonnebrillen hippe kappers hun vak uitoefenen. Altijd leven in de brouwerij in deze concept- en fashionstore, er wordt je zelfs een kop koffie of thee aangeboden.

Nijmegen - staand 4Die sloegen wij vandaag af, want de ‘dirty chai latte’ met scones bij Sid en Liv spookte al door ons hoofd. De combinatie van lekkere verse koffie, een prima taartje of lunch erbij en voorin de winkel interieurgadgets van onder andere ixxi, Ferm Living en Jurianne Matter is een hele geslaagde. Verderop in de straat is de vernieuwde Museumwinkel echt een bezoekje waard. De meest zeldzame vogels staan daar tussen de schedels, geprepareerde vlinders en zelfs een opgezette babytijger.

Nijmegen4Nijmegen1Hierna wandelen we via de Molenstraat, en hoewel hier niet de leuke shopjes zitten staan hier wel de meest prachtige panden, kijk maar eens omhoog. Via Plein 44 duiken we de Houtstraat in, brengen een flitsbezoek aan 24/7 – nog meer toffe sneakers – om ons daarna te verheerlijken aan al het moois bij Deja Vu. Deze winkel is al van kind af aan een favoriet, ze voeren dan ook de meest geweldige interieurlabels. De kookliefhebbers kunnen in deze straat ook nog een bezoek brengen aan Zus & Zo en als je een hoedenhoofd hebt pas je natuurlijk een kek hoofddeksel bij Capello. Ook vind je in de Houtstraat een toffe stripboekwinkel en café de Blonde Pater. Tip: bestel hier in de zomer de huisgemaakte Jasmijn ijsthee, die is echt goddelijk lekker!

Nijmegen - staand 2Nijmegen2Vanuit de prachtige designwinkel hobbelen we naar Concept 5|12 in de Lange Hezelstraat, een conceptstore voor liefhebbers van mode en design. Let op: in juli zal deze fijne winkel op een andere plek in de stad gevestigd zijn, houd de website dus goed in de gaten. In hetzelfde rijtje is ‘Dille en Kamille’ gevestigd en aan de overkant ‘Ieder z’n vak’, een slim concept waarbij je als kunstenaar, webshop houder of verzamelaar een vak kunt huren om je waar aan het grote publiek te presenteren. Kortom, een bonte verzameling van handgemaakt, nieuw en vintage. Uiteraard slaan wij Subba niet over, wij vielen hier voor de super mooie vloerkleden van Dash & Albert, maar eigenlijk word je van alles in deze winkel acuut gelukkig.

Nijmegen - staand 1Make my day, we zijn inmiddels omhoog gelopen naar de Stikke Hezelstraat, veranderde onlangs hun coffeecorner, het Ikea Bräkig behang maakte plaats voor een stoere blauwe muur (zie de foto bovenaan). Hier kun je op je gemak een kop koffie drinken of heerlijk snuffelen tussen het mooie aardewerk servies, de urban kleding (óók vintage) en (interieur) accessoires. Voldaan ploffen wij neer in het gezellige Bairro Alto op de Kannenmarkt, waar wij van een heerlijke lunch genieten. Bij mooi weer kun je een kleedje mee naar buiten nemen en op het tegenover gelegen grasveldje je broodje nuttigen. Fijn, dit soort plekjes.

Nijmegen - staand 4Nijmegen3Wanneer we bij MOOD conceptstore in de Marikenstraat naar binnen lopen maakt ons hart een klein sprongetje, want hier kan je terecht voor een hele fijne, zorgvuldig samengestelde collectie van voornamelijk Nederlandse ontwerpen. Maar ook voor een toffe vintage kruk of fraaie apothekersflessen. Een fijne plek om te zijn of te werken, want je kan er ook neerstrijken aan één van de tafeltjes en een kopje koffie drinken.

Geloof ons als we zeggen wanneer we echt nog heel veel fijne plekjes zijn ‘vergeten’, zo brengen wij altijd een bezoekje aan Sissy Boy en Waar! En vergeet, als je de tijd hebt, geen bezoek te brengen aan het Honigcomplex. Tot 2021 is dit de hotspot waar je kunt eten, drinken en winkelen. Zo heeft Milou van Petit Village daar haar winkeltje. Wil je een weekendje in Nijmegen doorbrengen, slapen kan dan onder andere in Hotel In-Credible, middenin de stad. Je leest er meer over op de site van Bijzonder Plekje, Marleen zette alle fijn koffie- en lunchplekjes op een rij.

Succes verzekerd, veel plezier!!Nijmegen - staand 3

6 reacties op “nijmegen”

 1. Wat een fijne plaatjes zeg!! Krijg meteen zin om er heen te gaan!
  Jullie hebben vast een hele fijne dag gehad.
  Weten jullie misschien waar dat prachtige wand vaasje van is die jullie op de foto hebben. Ik ben verliefd!!
  X

  1. Het is echt een fijne winkelstad! Zeker eens checken hoor! Het vaasje is een liefje hè, van Studio Elke van den Berg (die van het prachtigste klokje) X

 2. Wauw wat leuk! Ik hoef jullie bijna niet bij te praten over mijn geboortestad! “Smaakrijk” in de lange Hezelstraat is ook een echte aanrader voor lekkere koffie & broodjes en als je van kunst houd is “Galerie Marzee” op de Lage Markt ook een must! Heerlijk nonchalant, culinair eten kan je bij “Bistro Flores” in Kelfkensbos deze vind je schuin tegenover het Museum het Valkhof.
  Groetjes vanuit Nijmegen,
  Marloes xxx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *