nieuw huis

Nieuwe huis 4 - liggendGebogen over de vele uitdagingen die ons te wachten stonden werden er samen met de architect al vele kopjes koffie – soms met taart en vaker nog met een koekje of chocola – gedronken aan onze eettafel. Inmiddels hebben we er een paar van ons lijstje af kunnen strepen: zo werd ons nieuw te bouwen huis door welstand ‘goedgekeurd’, was ons huidige huis binnen no-time (overigens nog steeds onder voorbehoud) verkocht en werden wij – ook onder voorbehoud – de toekomstige eigenaren van de ‘drassige driehoek’, zoals goede vriendin ons kavel aan de dijk van Druten liefkozend (?) noemt.

Nieuwe huis 2 - liggendEn daar begon het allemaal mee…het kavel! Vorig jaar werd er al eens voorzichtig rondgekeken en toen er tijdens onze zomervakantie interesse was in ons huis (deze mensen bleken bij thuiskomst al voorzien) kregen we de smaak te pakken en viel ons oog op een hoekkavel net achter de Waalbanddijk. Al snel namen we een optie en werden er snode plannen gesmeed met de architect. Een simpel huis moest het worden, gemaakt van stoere materialen en met alle functies gericht op de tuin. Samen met de architect pinden we ons suf en lieten we ons inspireren door de architectonische hoogstandjes die er op Pinterest voorbij komen.

Nieuw huis 5 - liggendEn stoer wordt het, met het zinken dak – wat doorloopt op de gevel – een stenen plint en de kopse gevels afgewerkt met hout heeft het de uitstraling gekregen die we voor ogen hadden. Om een beetje gevoel voor vorm en verhouding te krijgen maakte Pascal drie papieren huisjes op schaal, die we op het kartonnen kavel konden schuiven, erg fijn! Overigens is er alweer flink gesleuteld aan het huis en is bovenstaand huisje niet meer zo representatief. Terwijl we wachten op de bouwvergunning zijn we druk bezig met het maken van veel keuzes, één daarvan is het uitkiezen van de baksteen. Ook hier blijkt dat we een dure smaak hebben, want waar een gewone baksteen rond de 40 cent kost vielen wij uiteraard voor een baksteen van één euro per stuk. Oeps! Wel erg mooi, maar deze wordt het dus niet.

Nieuwe huis 1 - liggendEn dus worden momenteel alle hoeken van het internet afgespeurd naar die ene mooie ‘betaalbare’ baksteen waarmee ons huis uiteindelijk gebouwd gaat worden! Uiteraard bezoeken we ons nieuwe plekje regelmatig, zo heeft Danee laatst al met de nieuwe buurmeisjes gespeeld en maakten we kennis met de nieuwe achterbuurman. Naast het steeds hoger groeiende gras en het prachtige uitzicht is er nog niet zoveel te zien, maar daar komt hopelijk begin juni verandering in. Ik zal jullie niet vervelen met heipalen en metselende werkmannen…hoewel die misschien ook wel een keer een taartje lusten! Dat zou nog weleens een leuke blogpost kunnen opleveren!

Ook mijn moeder en Izzy genieten volop van het wandelen op de dijk:

Nieuwe huis 3 - liggend

6 reacties op “nieuw huis”

    1. Hoi Jet, het vaasje is van Marcel Wanders, hij maakte het speciaal voor Randstad. Ze worden af en toe op Marktplaats aangeboden, in de gaten houden dus! Succes!

  1. Wat gaaf allemaal. Echt een droom, je eigen huis bouwen aan de dijk!
    (En wat een werk, die miljoenen keuzes over elk mogelijk detail)

  2. Oooooooh, ik ben zó benieuwd!!!! Echt onwijs gaaf om zelf een huis te kunnen bouwen. Ik kijk uit naar de foto’s van het hele bouwproces!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *