moederdagtaart

moederdag16-2Jullie kennen ons inmiddels goed genoeg om in te kunnen schatten dat wij niet echt fan zijn van commerciële feesten. Moederdag is er daar eentje van, want hoe cliché het ook klinkt: het is wat ons betreft iedere dag moederdag. Dit neemt niet weg dat het stiekem best heel fijn is om als moeder een dag extra waardering te krijgen – en nog beter: om jouw eigen moeder te laten zien hoe belangrijk ze voor je is. Dus ook wij negeren deze zondag niet en doen mee met bloemen, taart en cadeaus.

moederdag16-6Vorig jaar plukten we de prachtigste veldbloemen (met dikke buik!) en verwenden onze kleintjes ons tijdens een ontbijt op bed, dit jaar gingen we weer met de snoeischaar op pad – de buit was duidelijk een stuk kariger – en bakten we een Charlotte Russe. Een hele frisse variant die op zo’n zomerse zondag als vandaag perfect in de smaak zal gaan vallen.

moederdag16-1moederdag16-5We bakten de lange vingers zelf, Lode vond het een wonder hoe de eiwitten zich transformeerden van een vloeibare, massa in een wit schuim, naar het recept van Cees Holtkamp. Ze werden mooi geel door het toegevoegde custardpoeder. In opspuiten ben ik helaas geen held, maar ach, ambachtelijk is best een charmante benaming voor zulke baksels toch? Voor de vulling mixte ik een pak magere kwark met lemon curd (ik gebruikte het recept van Femke, hier te vinden) en 6 blaadjes gelatine die ik eerst liet weken en vervolgens in een pannetje met een paar eetlepels water liet smelten en opgeklopte slagroom en stortte dit geheel in een vorm. Als je niet zo van ‘ongeveer, een beetje van dit en naar eigen inzicht’ bent, kun je dit recept gebruiken want dat is nagenoeg hetzelfde.

moederdag16-4Laat jezelf vandaag extra in het zonnetje zetten lieve mama’s, letterlijk en figuurlijk. Het belooft een prachtdag te worden!

moederdag16-3

4 Comments

  1. Dat ziet er heerlijk en vooral heel mooi uit :) Fijne dag vandaag! (Ik lig te zondigen op bed. Word zo wakker gemaakt en dan móet ik echt slapen. Dus ik luister met een half oor of ik nog geen voetstapjes hoor. haha)
  2. Dat ziet er heerlijk uit ! En met zelfgebakken lange vingers : tof ! Ook heel mooi van kleur dankzij het fruit en de bloemen. Mmm mmmmmmmm ! Ik breide een trui (soort van Bernadette vest) voor m'n moeder; net voor middernacht was hij klaar -- ietsje te warm om vandaag te dragen, maar hopelijk heeft ze er veel plezier van.
  3. Goedenavond , het spijt me , maar ik moest google vertaler te gebruiken. Ik ga naar Amsterdam en wilde weten waar zijn de vorken en foto bestek . Thanks Juliana , Brazilië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

in week 43 verzenden we
op maandag + vrijdag

X
  • Geen producten in de winkelwagen.