l’oiseau

vitra-oiseau-1Hij is van keramiek én hij stelt een vogel voor. Kan niet missen dat wij fan zijn van de Vitra L’Oiseau Vogel Keramiek. Net zoals de House Bird komt hij uit de uitgebreide collectie van Vitra. Broers Ronan & Erwan Bouroullec zijn verantwoordelijk voor het design en je kunt kiezen uit een glanzende (zoals deze grijze) of juist een matte variant. Door zijn formaat is hij echt overal tussen, op of naast te zetten. In een groep of juist alleen, in een leeg hoekje of bovenop een kale kast. Zeker weten dat hij daar de show steelt.
collage-vogelsIn de designwereld bárst het echt van de prachtige vogels. Van allerlei materialen, de een wat meer herkenbaar en de ander juist meer figuratief. Wij als fervent liefhebbers hebben er nog een heleboel op onze wensenlijstjes staan (en we hebben nog ruimte genoeg op mooie plankjes of in kasten, dus dat schikt!).

Van links naar rechts, van boven naar beneden stellen we je voor aan een paar kanshebbers. Allereerst de klassieke Love Birds van de Deen Kay Bojesen, vervaardigd uit een combinatie van blank en gerookt eiken. Bojesen heeft een hele collectie houten dieren en vogels spelen daar een grote rol in, boffen wij even! Daarnaast een blankhouten Shorebird van Normann Copenhagen met een heel eigenwijze snavel. De walnoten variant van de klassieke House Bird van Vitra is er ook eentje om van te smullen. Nieuw is de keramieken Resting Bird van Vitra en daaronder zie je de esdoornhouten versie van onze L’oiseau. Het mini eikenhouten ovalen vogeltje is van Normann Copenhagen en daaronder staat een tof duo van Ligne Roset. De zogeheten Kotori’s in kurk en walnoot. De grijze vogel rechtsonder herkende je meteen als de broer van de Love Birds, want dit is Songbird Ernst.

Al deze verzamelobjecten die het ook perfect doen als cadeau zijn te koop via MisterDesign, dit blog schreven we dan ook in samenwerking. Natuurlijk zijn wij erg benieuwd welke vogel jouw hart stal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

in week 43 verzenden we
op maandag + vrijdag

X
  • Geen producten in de winkelwagen.