kringloop pareltjes

Kringloop 1 - liggendSnuffelen, speuren, neuzen en dan vaak nog een rondje (soms wel drie of vier). Kopjes, bordjes en vaasjes optillen  én omdraaien, met je vinger de randjes inspecteren (want er gaan geen kapotte spullen mee naar huis).  Je mandje vol laden en dan toch maar weer leeg maken. Die ene toffe kast laten staan, vervolgens spijt krijgen, terug gaan en constateren dat jij niet enige was die hem mooi vond. En altijd weer de vraag: ‘yay or nay?’ De blauwe spiegel was een duidelijke yay!

Kringloop 2 - staandNet als de baby blauwe typemachine, wat een plaatje! Vijf-en-twintig hele eurocenten kostte hij. En hoewel hij zelden gebruikt wordt en het grootste deel van de tijd op zolder bivakkeert, kan ik er echt geen afstand van doen.

Geloof me, ik deed hele fraaie vondsten bij kringloopwinkels door het hele land, maar Nederlands grootste kringloopkoningin is toch wel: Ingrid van Willemswaard, wellicht beter bekend als ‘Ingthings’. Zij vulde maar liefst twee hele fijne boeken – Kringloopgeluk en Vive la Vie – met al haar prachtige vondsten en toffe DIY’s. Check haar blog als je op de hoogte wilt blijven van haar creatieve uitspattingen.

Kringloop 3 - staandHet theekastje was één van mijn laatste vondsten, hij ging van gewoon blank hout, naar wit en uiteindelijk naar roze (hij heeft nog één laagje verf nodig) en werd voorzien van een ananas-knopje. Hierin staat het laboratoriumglas wat ik in het voorjaar op de rommelmarkt in Oss vond.

Kringloop 1 - staandRommelmarkten of – hip genaamd – car boot sales zijn ook goede plekken om gave spullen voor weinig op de kop te tikken, zeker met mooi weer! Op Meuk is leuk check ik vaak of er eentje in de buurt gepland staat. Tip: zorg dat je vroeg bent, zo heb je de meeste kans op het vinden van coole items en – ook fijn – je hebt ook nog wat aan de rest van je dag!

Fijne zonnige zondag!

Kringloop 2 - liggend

 

7 reacties op “kringloop pareltjes”

  1. Kringloopwinkels, brocante markten. Ik vind het heerlijk, struinen en op zoek gaan naar die ene bijzondere brocante parel. Mooie foto’s en fijne vondsten!.

  2. Wat mooi dat theekastje!
    Heb ook zo eentje gekregen van mijn oma, maar die laat ik nog even bij mijn ouders staan tot ik een ‘echt’ huis ipv een studentenkamer.
    Mooie foto’s weer!

  3. Er is toch niks fijners dan een kringloopwinkel binnen komen en zo’n vondst doen dat je kriebels in je buik krijgt. En zo blij als een kind huiswaarts keert (waar manlief dan vervolgens een keer met zijn hoofd schud ha ha) Fijne dag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *