koninklijk plukken

tulpen-plukken-5“Voor twee euro onbeperkt plukken” is voor ons een aankondiging die niet te weerstaan is. Oké, de voorjaarsbloeiers zijn op hun retour, maar Lode en Fleur voelden zich koningen te rijk (hoe toepasselijk op Koningsdag!). Uit de pluktuin van Mieke kwamen al de meest prachtige zomerboeketten – echt we kunnen niet wachten tot de weelderige leeuwenbekken, dahlia’s en zinnia’s weer klaarstaan voor onze snoeischaren.

tulpen-plukken-4tulpen-plukken-7Lode deed zijn best. Plukte voor zichzelf een kort bosje voor op zijn vensterbank en toen hij daarmee klaar was moest natuurlijk ook oma Marina verwend worden “want die houdt toch net zoveel van bloemen als wij?” De mand was bijna te zwaar om te tillen na een poosje fanatiek selecteren en plukken, maar het is zo moeilijk om te stoppen! De vele soorten narcissen gingen ook mee naar huis. Jammer genoeg kunnen ze niet samen met de tulpen in een vaas omdat er een soort gif in de stelen zit. Maar er was genoeg om veel soorten boeketten te maken en het een en ander te verdelen over de keramiekverzameling.

tulpen-plukken-2tulpen-plukken-3Pure kunst die narcissen. En een heerlijk huisparfum als bonus. Nog even volop van het voorjaar genieten, en dat allemaal voor twee hele euro’s. Dankjewel Mieke!

tulpen-plukken-1tulpen-plukken-6

4 reacties op “koninklijk plukken”

  1. Wauw!!! Ook hier aan het wachten tot de pluktuinen in de buurt openen! Ik weet zeker dat Jip het fantastisch zal vinden om de mooiste bloemen te zoeken!

  2. Mijn tulpenkweker heeft dit jaar voor het een tulpenpluktuin. Nog twee weken plukken. Zó leuk! Helaas geen andere pluktuin in de buurt voor zover ik wert

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *