kokoskoek

Kokoskoek - liggendAls dank voor de foto’s van het tienjarig bestaan van Engel. kreeg ik van Sabien deze prachtige bamboe (taart-)schaal uit de nieuwe bamboe collectie, die vanaf nu verkrijgbaar is. Deze bestaat uit onder andere bordjes, dienblaadjes, kindersetjes met hele gave printjes en uni kommetjes die overal bij passen. Én deze schaal, die je uiteraard voor verschillende doeleinden kunt gebruiken: pizza snijden, hapjes serveren en met een verzameling toffe vaasjes erop lijkt hij ons ook erg leuk. Ik ging afgelopen weekend voor een heerlijke kokoskoek naar een recept van de Bakbar.

Wil je deze koek ook bakken? Dan heb je het volgende nodig: 200 gram witte basterdsuiker, 200 gram kokos, 50 gram bloem, 100 ml water en twee eieren. Dit alles goed mengen met de mixer. Vervolgens het mengsel in een ingevette springvorm 25 minuten bakken op 180 graden. Super simpel en snel, dus ideaal voor de woensdagmiddag. Geniet ervan!

Kokoskoek - staand

16 reacties op “kokoskoek”

 1. Prachtige schaal! De kleurtjes passen perfect bij jou thuis! En die koek….mmmm. Ik geloof dat ik straks maar eens ga bakken!

 2. Klopt het dat wanneer je alle ingrediënten mengt, je nog steeds een droog mengsel hebt? Of moet er dan nog meer water bij?

 3. De kokoskoek net uit de oven gehaald en zoals ik al vermoedde, zijn de ingrediënten ook in de oven niet samengesmolten. Kan het zijn dat je de verkeerde hoeveelheid kokos in je recept hebt genoemd? Ik denk dat het eerder 100 gram moet zijn. Hoop het juiste recept nog te ontvangen want het leek mij erg lekker!

  1. Hoi Roos,

   Bij mij is het wel goed gegaan met deze verhoudingen! Flink mixen en dan wordt het een vrij stevige, maar nog wel iets vloeibare mix. Succes!

 4. Mmmhhh lekker ik ga hem zeker uitproberen.
  Jammer dat ik ziek op bed lig jes ander’s had ik effe een bakkie gedaan bij je

 5. Wat een mooi plaatje met fijne kleuren! Net deze heerlijke kokoskoek gemaakt. Bedankt voor het recept. Dat wordt smullen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *