koele zomeravond

vitraplaid3Vooruit, een koele lenteavond. Maar na de hitte van de afgelopen week (we waanden ons in midden augustus!) is het afkicken geblazen. De warmte is de huizen natuurlijk nog lang niet uit, maar wanneer je met de achterdeur open in je (roze) stoel zit te Instagrammen of je favoriete serie kijkt vanaf de bank, is een behaaglijk dekentje geen overbodige luxe. Je voeten er lekker in verstopt, of gewoon royaal over je schouders gedrapeerd. Kijk uit dat je niet per ongeluk is slaap doezelt. Van kussens worden onze mannen niet zo wild (lees: ze worden hardhandig op de grond gesmeten wanneer ze in de weg liggen), maar zij kunnen gelukkig wel genieten van een comfortabele plaid.

vitraplaid1vitraplaid2Dit roze met lichtroze, okergele en framboosrode exemplaar van Vitra is niet alleen een heerlijke warmhouder, hij is ook nog eens een waar feestje in je interieur. Textielgoeroe Hella Jongerius ontwierp deze beauty. Zij is expert op het gebied van patronen en kleuren en alles wordt in deze plaid samengevat. Met vier kleurvlakken is de Colour Block deken te mixen en matchen in vrijwel ieder huis. Wanneer je niet zo van roze houdt (onmogelijk volgens ons), drapeer je de deken zo dat je die kleur aan de onderkant verstopt. Jongerius koos de allerbeste kwaliteit wol uit om haar deken van te laten maken: 100% Peruaanse Hoogland wol. Een kruising tussen Merino (zo zacht!) en Corriedale (bekend om de oersterke vezels). En door de lekker ruime afmeting, 204 bij 130 centimeter, kun je er ook gezellig met zijn tweetjes onder kruipen.

vitraplaid4Bij ons hangt hij wanneer hij niet gebruikt wordt, nonchalant over de zijkant van de bank, maar we kunnen ons ook zomaar voorstellen dat hij tijdens zwoele zomeravonden mee naar buiten verhuist. Op een tuinstoel, over de gebruinde voetjes, biertje in je ene hand en een spannend boek in de andere, tsjirpende krekels op de achtergrond… Klinkt goed toch?!

Deze blogpost werd geschreven in samenwerking met MisterDesign. Ook voor lounge- en tuinmeubelen een prima adresje ontdekten we zojuist. Wat dacht je van het plaid over deze knapperd?

 

4 reacties op “koele zomeravond”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *