kleur verkoopt

kleurverkoopt4Op het roze kastje is altijd plek voor nieuwe ontdekkingen. Naast onze allerlievelingsvaas van Muuto en de ideale tray van Vitra, bij het prachtig vormgegeven vaasje UP van Mickey Philips. Hoe perfect passen de vogels ernaast? Ze zijn van de hand van Leendert meets Ingrid, een team van de succesvolle illustrators en designers Leendert Masselink en Ingrid Bockting. We zagen al vaker tof werk van dit duo, maar op deze houten vogels werden we stapelverliefd. De ‘Love Birds from Amsterdam‘ zijn handgemaakt. Ze komen in vier stukken multiplex naar je toe gevlogen en Leendert meets Ingrid is verantwoordelijk voor zowel het design, het verven, de productie als het ontwerp van het doosje.

kleurverkoopt2kleurverkoopt5Het boek ‘Kleur Verkoopt‘ van Lannoo Campus is ons natuurlijk op het lijf geschreven. Trendwatcher en kleurenspecialiste Hilde Francq vertelt waarom kleur zo belangrijk is en welke invloed kleuren hebben op het koopgedrag van mensen (kleur bepaalt voor 85% of een consument het product koopt!), maar ook waarom een bepaalde kleur op een zeker moment ‘in’ is. Hilde interviewde ook Mette Hay (ja, die van Hay dus) en Scholten & Bajings om hun interessante visie op kleur te ontdekken.

kleurverkoopt3Wist je bijvoorbeeld dat de rozetrend te verklaren is door de crisis? Ongeveer vijf jaar geleden werd het ‘nude roze’ (roze met geel of wit gemixt) al aangekondigd als het nieuwe zwart. Toen ons economische systeem een dreun kreeg, waren we wel toe aan een kleur die geassocieerd wordt met zachtheid, zoetheid en tederheid. Een lichte kleur die subtiel en optimistisch is. En hoe bijzonder is het om te lezen dat het merk Hay voor ieder product een geheel nieuw assortiment kleuren kiest? Interessant zijn ook de trendthema’s met bijbehorende kleurenpaletten. Handig als je huis toe is aan een make over.

kleurverkoopt1

1 Comment

  1. Wat een leuk/interessant stuk! Blijkt weer hoe belangrijk kleur is voor een interieur. De vogeltjes zijn heel lief en de vaas staat op de wishlist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wij verzenden op
maandag + donderdag

X
  • Geen producten in de winkelwagen.