klein maar fijn én roze

binic-4We blogden al vele malen over kleur. Zo kon je in onze blogposts voor vtwonen lezen over onze lievelingskleur roze, over hoe wij geel toepassen en passeerden ook groen en blauw de revue. En hoewel al die kleuren bij elkaar misschien nog wel het allerfijnste zijn – zoals dit plaatje bewijst – hebben al onze meest favoriete items dezelfde kleur, wij gokken zomaar dat er dan ook niet één instagram foto is waarop deze kleur niet voorkomt: roze! Onze ‘lijfspreuk’ (voor zover wij van de lijfspreuken zijn) in het Blogazine van vorig jaar was dan ook niet voor niks: ‘alles mag als het maar roze is’.

binic-2Naast roze sloop er bij Jessica stiekem ook wat meer blauw het huis in: zo showde zij onlangs haar prachtige blauwe Tonone lamp en tikte zij in de sale bij Depot Rotterdam wat fraaie blauwe items op de kop, waaronder deze mooie karaf van Carola Zee (ook in het Blogazine te vinden), die het ook als vaas erg goed doet. En wat blijkt? Blauw matcht heerlijk met roze.

binic-1Natuurlijk niet het babyblauw en van dat zoetige roze, nee het roze moet een beetje zalm of oranje in zich hebben zoals het uiterst prachtige lampje dat hier staat te pronken: de Binic Tafellamp van Foscarini Design Lampen. Het Italiaanse designlabel met lampen in alle soorten en maten. Ionna Vautrin is verantwoordelijk voor het ontwerp van dit kleine exemplaar uit het aanbod Design tafellampen dat de associatie met een schip meteen in je hoofd tovert, het is dan ook vernoemd naar een kleine vuurtoren aan de Bretonse kust. Retro door materiaal en vorm, maar tegelijkertijd ook hartstikke van nu en strak. De perfecte kleur roze maakt hem een aanwinst in de woonkamer, maar ook als bedlampje of gezellig lichtje in de werkkamer doet hij het zeker goed. Het glanzende polocarbonaat naast het matte porselein: een combinatie waar wij heel blij van worden. Binic is verkrijgbaar in zes toffe kleuren, voor welke kies jij?

binic-3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *