kinderboekenweek

kinderboekenweek1Een fijne traditie: tijdens de Kinderboekenweek de boekenwinkel in om de collectie (die inmiddels zowel kast als trolley uitpuilt) aan te vullen. Fleur scoorde dit jaar het boek ‘Driehoek‘ voor Lode. Een hilarisch boek over een driehoek die een vierkant voor de gek houdt en vervolgens zelf de pineut is. Alleen al voor de toffe kaft zou je het boek kopen.

kinderboekenweek2kinderboekenweek5Ook een zoekboek met een ‘magische lens’ werd op de toonbank gelegd (“Waar zitten ze?”) en het boek waarin de blobvis op zoek gaat naar de liefde van zijn leven (“Blobvis zkt een liefje”) was niet te weerstaan. De grijns op Lode zijn gezicht toen we ontdekten dat Goof net een blobvis was met de magische lens tegen zijn neus gedrukt, onbetaalbaar.

kinderboekenweek7Lilliputiens stuurde ons een paar boekjes toe, ze hebben inmiddels een vrolijke selectie voel- en ontdekboekjes. Dit alternatieve sprookjesboek over betoverde weggetjes viel meteen in de smaak met hierin kronkelende en ruwe slingerweggetjes die het kind uitdagen om de eindbestemming te ontdekken.

boeken-week-1Danee koos het kinderboekenweek prentenboek Knikkeruil, dat net als Tangramkat – het andere boek dat ze koos – een speelprentenboek is. Zo leuk deze nieuwe fase waarin ze zelf spelenderwijs boeken kan ontdekken én ze zelf de teksten kan lezen. Ook ging de – inmiddels klassieker – Dolfje Weerwolfje (die van de jongens hadden we helaas verkocht) mee naar huis en een een boek vol griezelversjes genaamd Kwallenpap en Slakkenvla. Je kan je voorstellen dat ze het hele weekend in dit fijne hoekje van haar kamer doorbracht!

boekenweek-2Leuk dat jullie aan ons dachten, Puur PR. en Lilliputiens. Boeken heb je nooit genoeg! De toffe posters van de graafmachine en de eenhoorn zijn van Maison Deux, zijn ze niet gaaf? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *