karmozijnrood

Takken uit tuin - liggend 1Even was er lichte paniek:  de boom in de voortuin, die de hele straat elk voorjaar opfleurt met zijn felroze bloemen, leek maar niet te gaan bloeien. Was de natuur nou echt van slag of was ik veel te ongeduldig? Gelukkig lag het echt aan mij, want een week geleden openden zich de eerste knopjes. Tot hij gisterochtend opeens uit zijn voegen barstte van duizenden karmozijnrode – zo ontdekte ik bij een zoektocht op het internet – bloemetjes!

takken uit tuin - staand 2Vandaag leerde de opa van Sigrid (het beste vriendinnetje van Danee) mij, dat de door mij – en al mijn buren – geliefde boom een meidoorn is. In zijn voortuin stond een zelfde prachtig exemplaar, vol trots vertelde hij dat deze al 35 jaar oud was en voegde daaraan toe dat ik de verticale takken er tijdens het snoeien uit moet halen. Ah, daar was het dus misgegaan, het verklaarde waarom mijn meidoorn er zo verwilderd uit zag.

takken uit tuin - staand 3Ik greep dit als excuus om een paar overhangende takken af te knippen en in één van mijn grote gistingsflessen te zetten. Deze flessen werden door de jaren heen verzameld, ze staan met z’n allen in de erker mooi te zijn, in al hun 50 tinten groen. En zoals bekend zijn wij enorm fan van groen gecombineerd met roze, dus nu de lente niet naar ons lijkt te komen, halen wij de lente gewoon in huis. Zo komen wij de voorspelde regenachtige dagen wel door, hoe houden jullie het lentegevoel een beetje vast?

Takken uit tuin - liggend 2

12 reacties op “karmozijnrood”

  1. Mooie tak zeg, fijn dat hij toch is gaan bloeien!!!! Ik zou wel iets meer water in de vaas doen, anders is er morgen 1 tak slap. Sorry, bloemisten-oog 😉 Hihi..

  2. Pingback: fluitenkruid – PRCHTG

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *