kalanchoë

kalanchoe1GIVE AWAY GESLOTEN Ooit toen ik vijftien was, vond mijn moeder het wel tijd voor een bijbaantje. Intratuin werd de uitverkorene. De ene na de andere plantennaam werd aan mijn vocabulaire toegevoegd en vooral zo’n naam als ‘kalanchoë’ is daar al die jaren blijven plakken. Maar dan wel met het bijbehorende imago van bejaardenplant. Daar moet ik eerlijk in zijn.

kalanchoe3De allermakkelijkste plant ooit, dat klinkt top. Toen vooral in felle kleuren, tegenwoordig in alle kleuren die je zou kunnen wensen. Ook in wat zachtere schakeringen. Always Kalanchoë stuurde ons een hele doos vol. Met de frisgroene Magic Bells en met een variant die roosvormige bloemetjes zal gaan krijgen. We kunnen niet wachten, want deze soort – en dan uiteraard in het roze – is toch wel duidelijk onze lievelings. Wil jij ook verrast worden met een pakket gevuld met deze veelzijdige vetplanten? We mogen vijf lezers blij maken. Reageren maar!

kalanchoe2Deze blogpost werd gemaakt in samenwerking met Always Kalanchoe. Zij stuurden ons de plantjes toe en stellen de prijzen beschikbaar. Het boek Naturama wat Lode op de foto leest is echt een aanrader, een boek waarin met een magisch kijkglas nachtdieren, leefomgevingen en dagdieren verschijnen. 

36 reacties op “kalanchoë”

 1. Oh wat ontzettend leuk! Ik snap het oudbollige imago, maar ik vind ze juist super leuk! Mijn moeder heeft ze ook regelmatig in huis. De roosvormige bloemetjes vind ik zo gezellig! Ik wil graag verrast worden met een pakket! 🙂

  1. Claire van den Ende

   Ik heb ze inderdaad altijd oubollig gevonden maar nu ik ze zo bij jullie zie zijn ze eigenlijk hartstikke leuk 🙂 Ik maak graag kans!

 2. Na een jarenlang plantenloos huis ben ik laangzaamaan plantjes aan het aanschaffen. Het zijn er nog niet veel. Dus ze zijn zeeeeee welkom.

 3. Ze zijn super leuk en bijna niet kapot te krijgen inderdaad. Onze bloemist geeft altijd mini’s aan de kindjes. Zo hebben wij hier al heel wat gehad. Maar als bloemen en plantenfreak doe ik graag mee!!

 4. Wat leuk zo’n pakket zeg. In ons nieuwe huis heb ik een open plantenkast gemaakt van een goedkoop stalen rek van de bouwmarkt. In zo’n stoer onderkomen staan deze opoe-plantjes vast heel leuk!

 5. Lijkt me leuk, heb in de kerstvakantie mijn interieur vernieuwd in mijn paleisje! Wat groen kan daar wel bij, aangezien dat mijn nieuwe kleur in huis is!

 6. jaaaa met een tweeling in huis niet veel tijd voor plantverzorging maar deze klinken simpel genoeg en zien er tevens leuk uit. en die bellenvariant en al die (oa roze ) tinten . waag dus graag een kansje.

 7. Mij is het wel gelukt hoor om dit plantje (in het roze) dood te laten gaan. Maar ik beloof beterschap, mocht ik winnen.

 8. Helemaal leuk!!! Ken ze inderdaad van mijn moeder, ik vind ze leuk en zelfs mijn dochters vinden ze nu te gek. Dus ben helemaal in Voor ons allemaal

 9. Wat een leuk pakket! Mijn lievelingsplantjes! En ook die van mijn oma, ze wilt niks anders op de vensterbank.
  Wij willen met alle liefde voor de plantjes zorgen en ervan genieten!

 10. Heel leuk en makkelijk plantje.. heb ze al een keer gehad in huis.. ondanks het bejaarden imago 😉

  Dus waag graag een kansje.. want planten en bloemen maken me blij 🙂

 11. Ja ze zijn zo leuk! Ze zouden hier heel leuk staan in huis. Op de slaapkamer en bij mijn zoontje op de kamer! Ik doe dus graag mee!!

 12. Oh super leuk. Wij kunnen hier wel wat makkelijke planten gebruiken in een vrolijk kleurtje. Ik doe heel graag mee voor mijzelf en mijn mama

 13. Wat doe ik verkeerd? Bij mij zijn de bloemetjes altijd binnen een week ter ziele. Ik krijg graag een herkansing. Dan beloof ik plechtig dat ik het Grote Plantenboek op zal slaan voor een langer bloemetjesleven.. 😉 thanks

 14. Deze plantjes doen me aan mijn oma denken, want zij heeft er ook aardig wat staan. Daarom link ik de plant misschien ook wel aan een bejaardenplant. Maar door die prachtige foto’s van jullie, is die associatie toch een beetje weggevaagd en ik zie ze ook steeds meer in hippe interieurs.
  Het lijkt me dan ook leuk om te kijken of ik ze in mijn urban jungle kan toevoegen om te kijken hoe ze daar staan. En misschien kan ik er dan ook nog wel eentje aan mijn oma geven :-).

 15. Gaaf! Ik ben erg gek op allerlij planoen. De pannekoekplant met stip op 1 maar de roze variant van de kalanchoë staat hier ook vaak. Ik wist niet dat de grote plant hier ook een variatie van is weer wat geleert dus haha. Moet zeggen dat ik m mooier vind dan de kleinere .
  Planten altijd welkom je kunt er nooit genoeg van hebben vind ik .

 16. Ik vind ze prchtg! Maare goed ik woon dan ook in een huis uit 1921 waar zulke ouderwetsnieuwerwetse planten natuurlijk thuishoren. Ik heb nog een hoop lege potjes van gestorven, lastig te verzorgen, plantjes. Ik hoop dat ik ze met mooie kalanchoë mag vullen :). Liefs Marinka @marinka_h

 17. Jaa, weer helemaal hip! Ik had de kleine bloemetjes ook verlijmd in mijn bruidsboeket zitten, erg leuk! Ik kan mijn nieuwe huisje ook wel wat opfleuren met deze mooierds!

 18. PRCHTG!!

  Holy moly, yassss! Ik ben dol op planten… eigenlijk alles wat groen is!
  Het maakt me vrolijk, voorziet je van de nodige zuurstof en het geeft me iets om te verzorgen.
  Bij vetplanten is dat zo moeilijk nog niet 😉

  Ik zou helemaal uit m’n stekkerdoos gaan van blijdschap. Come to mama, ik zal lief voor jullie zijn en een mooi centraal plekje creëren op mijn bamboo eettafel. De fruitschaal verhuizen we wel ergens anders naartoe 😉

  Zou echt een enorm cadeau zijn. Wie er ook wint, ben nu al dankbaar voor deze giveaway. Ik hang slingers op!!

  Liefs,

  Larissa

 19. Oh ik doe heel graag mee. Als tienermeisje kocht ik Kalanchoes van mijn zakgeld voor op mijn slaapkamer. Het zou erg leuk zijn omze nu mijn grotemensenhuis te laten opfleuren.

 20. de bloemetjes van mijn oma, of die ik altijd meenam voor haar.
  Fijne herinneringen aan, ze staan geregeld hier in huis maar bij zo’n verwenpakket zeg ik ook geen nee 🙂

 21. Wow wat leuk .. dit was het lievelingsplantje van mij mijn overleden moeder … wat zou dat leuk zijn als hij nu bij mij in huis komt te staan! Mooi aandenken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *