jongenskamer 1

kamer-Goof-4En dan ineens blijk ik toch stiekem best wel van (baby-)blauw te houden. Voordat de jongens waren geboren, was hier in huis echt bijzonder weinig in deze kleur te vinden. Hoogstens een verdwaald accessoire of een vleugje in de kelim. Maar bij jongens met de mooiste zeeblauwe kijkers staan mintkleurige, ijsblauwe of turquoise tinten nu eenmaal het best.

kamer-Goof-9kamer-Goof-10Om al het blauw niet te flauw te laten worden, werkt de combinatie met okergeel en grijs altijd. Het zachte laken met ijsberen van Bibelotte en de grafische deken van Ferm Living vertegenwoordigen deze sfeer perfect. Het is inmiddels een bekende mix die schijnbaar in 1984 al op mijn eigen babykamer werd gepromoot (ze verklaarden mijn moeder voor gek: grijs met geel voor een baby?!). Misschien zijn er nog wel leuke foto’s van dat kamertje te vinden.

kamer-Goof-11De wasmand van Roomblush, een poster van Fine Little Day die naadloos past bij de slinger van haakwonder Manon en dan de heerlijke verzameling knuffels erbij: een kamertje om heel graag te rommelen en te schuiven.

kamer-Goof-7kamertjeGoof14De zwarte schoentjes zijn een creatie van Flinque. Naast een felgekleurde nieuwe collectie die je meteen naar de zomer doet verlangen, maken ze nu ook prachtige mocassins van leer. De lamp van Snowpuppe hangt al heel wat jaartjes mooi te wezen. Nu Goof de wereld om zich heen steeds meer gaat ontdekken, nodigt deze uit om naar te grijpen en tegen aan te tikken: het papieren kapje heeft inmiddels menig handgemeen doorstaan.

We zijn benieuwd naar jullie babykamers. Klassiek blauw, roze of wit? Of durfden jullie ook te experimenteren met kleuren uit een niet geijkt spectrum?

De muren zijn geschilderd met Flexa Gentle Greige, de commode is geverfd in de kleur Stone Blue van Farrow and Ball, het hanglampje is van Studio Snowpuppe, het plusjesbehang van Bibelotte, het ronde ledikant van Stokke en de rest werd in het blog genoemd. 

11 Comments

  1. Wat een heerlijk babykamertje. De kleurtjes zijn prachtig zo samen! Goof boft :) Hier begonnen met grijs/wit wiebertjes behang, en heel veel 'vintage blue' en 'urban taupe' van flexa creations ;). Inmiddels een ander behangetje en naast vintage blue en urban taupe nu ook wat okergeel erbij. Ik blijf er bezig haha. Het leukste kamertje van het huis vind ik, hij grenst dan ook met glazen schuifdeuren aan de woonkamer die vaak open staan. Xx
  2. Prachtige kamer! Heel mooi gecombineerd, die kleuren. Onze baby sliep in een kamer met witte houten vloer, witte muren en lange, rood-witte gordijnen met een piepklein ruitje. Verder wat licht hout (schommelstoel, commode) en een oude, witte kast. Ik vond t heerlijk om er met de baby op schoot te zitten. Verlang er regelmatig naar terug . Groetjes, Mariette
  3. 8 jaar geleden hebben we heel lang moeten zoeken naar mint groen behang! Eindelijk gevonden en gelijk alle slaapkamers mint groen gesausd en behangen! Bij m'n dochtertje roze accessoires en bij m'n zoontjes lichtblauw en sinds kort overgestapt na okergeel
  4. Mooi samen zo de kleuren! Het is stoer maar straalt ook rust uit! Hier is de babykamer van Faye in de kleuren, wit/grijs/mint/fuchsia roze. Ik vind dat samen ook een erg leuke combinatie
  5. Prachtige kamer heeft Goof! Onze babykamer was helemaal wit maar met een zacht oranje klamboe, en een wat bibib girafjes op de vensterbank. Heel neutraal dus.
  6. 10 jaar terug was de babykamer extreem, een knalgele muur en zwart behang met grafische bloemen, witte houten vloer en witte meubeltjes, nu mag ik mij er eigenlijk niet meer mee benoeien en is het een kleurrijk uitspatting waar Jip zich heel fijn in voelt. Vandaar dat zijn kamer nooit op de foto komt
  7. Wat een mooi kleurrijk kamertje! Hier grijs, wit en mint en veel prenten van vlinders en anders bosdieren. En een roze wit theekopje als lampje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

in week 43 verzenden we
op maandag + vrijdag

X
  • Geen producten in de winkelwagen.