i scream, you scream…

Engelpunt ijsje - liggendWe all scream for ice cream!! En zeker na het zien van de prachtige ijsjes met eetbare bloemen erin, die de afgelopen weken her en der op Pinterest opdoken. En laten wij nou gek zijn op ijsjes, zo deelden wij eerder al deze fijne Zoku recepten. Als echte bloemenfreaks moesten wij deze ijsjes uiteraard een keer gemaakt hebben. Naast het feit dat ze heerlijk verfrissen op een warme dag – het mooie weer is onderweg, echt! – zijn ze zoals je ziet het perfecte fotomodel.

Wij gebruikten voor de ijsjes onze zelfgemaakte vlierbloesemsiroop en de ‘Majesteitelijke mix’ van Bloombites. In de webshop vind je de meest kleurrijke bloemen, supersnel geleverd, zodat je helemaal los kunt gaan op een zomerse salade, een heerlijke taart én ijsjes.

Bloombites ijsjes - staand 2De prachtige zeefdruk van het door ons geliefde Engel. vond een tijdelijk (want eigenlijk is hij van Danee) plaatsje in de eethoek. En terwijl wij om ijsjes schreeuwen, schreeuwt deze print zomer. De kleuren zijn in het echt nóg levendiger en gedrukt op super mooi kwaliteitspapier. Daarnaast is hij lekker groot, namelijk 50 x 70 cm. Ik bedenk me nu dat hij ook geweldig in de keuken zou staan, laat Danee het maar niet horen.

Bloombites - staandNaast ijsjes maakten we ook ijsklontjes. Ze werden niet zo mooi als die van Anki, die toevallig gister een hele toffe post maakte voor Hema. Maar zo drijvend in een glas koude tonic werden we er toch heel blij van. Een eenvoudige manier om van elke dag een feestje te maken, toch!?

Het ‘pocket herbarium’ van uitgeverij Snor is voor ons ‘plukkers’ natuurlijk een onmisbaar item deze zomer. Het is prachtig vormgegeven door Saskia de Valk en Maartje van den Noort (bekend van de toffe vogel kaarten) en je kunt er bloemen in plakken die je onderweg vindt. Want je weet: altijd een schaartje bij je hebben. Verder is er plek voor andere schrijfsels en gedachten en vind je er informatie over de top tien van wilde bloemen en planten in de stad.

Bloombites ijsjes - liggendEn terwijl de zon hier nu echt doorbreekt, de vogeltjes fluiten en de tuindeuren weer open kunnen, begint het toch echt een beetje zomer te lijken. Geniet er met volle teugen van, want het is voorbij voor je het weet!

 

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

in week 43 verzenden we
op maandag + vrijdag

X
  • Geen producten in de winkelwagen.