house bird

housebird1Sommige objecten zie je in vrijwel alle designwinkels staan, komen steeds terug in interieurtijdschriften en in interieurs van veel bloggers, maar blijven toch prachtig. De Eames House Bird voor Vitra is hier een goed voorbeeld van. Iedereen (her)kent hem wel: de glanzende, pikzwarte vogel die zich thuis voelt in of op kasten, maar ook op trolleys of dressoirs en zelfs in een vitrinekast zal hij de show stelen.

housebird-vitra2housebird-vitraBoeken over vogels, porseleinen parkieten of duiven van vlas, veertjes in lijsten (deze groen gevlamde veer vond Lode tijdens zijn allereerste wandeling naar de basisschool dus die verdiende een ereplekje, een symbool voor hopelijk een hele fijne tijd daar): overal vind je wel spulletjes die te maken hebben met vogels. En je hebt Fleur haar tatoeages ook wel eens zien langskomen. Je begrijpt dat wij als grote vogelliefhebbers dit zwarte exemplaar natuurlijk niet konden weerstaan.

Een prima aanvulling aan onze  Collector’s Items, dit icoon ontworpen door Charles Eames en zijn vrouw Ray. Al meer dan vijftig jaar staat deze House Bird prominent in het Eames House waar zij allerlei voorwerpen en accessoires verzamelden die ze meenamen van verre reizen. Mocht je niet zo’n fan zijn van zwart, vanaf 1 november is er een limited editie te koop, het spierwitte tweelingbroertje. Het lijf is vervaardigd uit elzenhout en daarna dus in het zwart of wit gelakt en de poten zijn van staaldraad. Prachtig om te zien hoe de vogel uit een groot stuk elzenhout verschijnt, en vervolgens helemaal met de hand glad wordt geschuurd. Op de website van Vitra kun je dit proces bekijken. Wij zijn benieuwd of jullie ook al een plekje in gedachte hebben voor dit tijdloze ontwerp.

housebird2housebird3Dit blog is een samenwerking met MisterDesign. Het wit met gele dekbedovertrek met een soort honingraatprint kregen we van Auping: superzacht en luxe.

2 Comments

  1. Hij blijft zo mooi! Ik vind de zwarte eerlijk gezegd wel mooier dan de witte, maar goed, de witte heeft ook wel weer wat. Hoewel ik zeker weet dat als ik hem bij jullie thuis zie, ik al snel om ben omdat jullie alles zo mooi neerzetten en combineren. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wij verzenden je bestelling op maandag,
als je voor 12.00 uur bestelt

X
  • Geen producten in de winkelwagen.