honey highway 2.0

golden-hour-5 Je hebt er vast weleens wat over gehoord, de Honey Highway, dit is een initiatief waarbij bermen worden ingezaaid met meerjarig streekeigen wilde bloemenzaden met als doel de bijen te voorzien van voldoende voedsel – in de vorm van nectar en stuifmeel – om de winter door te komen. Nu heeft de gemeente waarin Jessica woont ook op meerdere plekken in het dorp honderden vierkante meters ingezaaid met de meest prachtige bloemen. Voor de bijen dus én om van te genieten, maar niet om te plukken! En hoewel er genoeg bloemen staan voor wel tien dorpen én de verleiding onnoemelijk groot is plukte Jessica alleen bovenstaand bosje. Hopelijk vinden de bijen dit oké, want we dragen ze een warm hart toe en hopen dat deze toffe initiatieven bijdragen aan een natuurlijk evenwicht.

golden-hour-2golden-hour-4Het is voor ons bloemenmeisjes in ieder geval dé uitgelezen plek om foto’s te maken bij zonsondergang en hoewel dit veld vol bloemen midden in het dorp is – en omwonenden een beetje vreemd naar je kijken als je daar staat te poseren – waan je je (zeker met deze tropische temperaturen van vorige week) ergens in the middle of nowhere van Zuid Frankrijk. Inmiddels staat het veld namelijk vol met goudgele zonnebloemen die koninklijk boven de rest uit steken. We kunnen niet anders dan er elke dag even langs te rijden voor onze dagelijkse dosis instant happiness!

Hebben ze in jouw woonplaats ook bloemen gezaaid voor de bijen?

golden-hour-3

4 Comments

  1. gaaf zeg, ik had er nog nooit van gehoord! ik strooi ook waar ik kan bijenmengsels en heb de gemeente direct gemaild voor zo'n highway. En de foto's zijn prchtg!
  2. Wat gaaf zeg! Dat hebben we, voor zover ik weet, niet in Breda en omgeving! Lijkt me heerlijk om daar rond te struinen en foto’s te maken met de meiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

wij verzenden deze week alleen op maandag i.v.m. Hemelvaart

X
  • Geen producten in de winkelwagen.