Het genot van twee ovens

Het hart van ons huis, de plek waar wij ons het allerliefst bevinden, is met afstand de keuken. Bij het samenstellen van onze keukens hadden we twee wensen die we graag wilden realiseren: genoeg werkblad en twee ovens, waarvan een met de optie om te kunnen stomen. Dat is gelukt, kijk maar.

Dat we de ovens in Fleurs nieuwe keuken inmiddels zo vaak en intensief gebruiken hadden we niet kunnen voorzien. Bakken is er echt een feest door geworden. De cakes smaken ook stukken beter en zijn veel gelijkmatiger gegaard. Niet zo gek, want je hoeft niet eens een professional te zijn om met een perfecte taart voor de dag te komen als je deze compacte bakoven met magnetron van Siemens gebruikt. Met zijn innovatieve eco-heteluchtstand, waardoor hij ook nog eens 30% minder energie gebruikt dan is vereist voor energieklasse A, lukken je baksels gegarandeerd.

Als er een brioche of soesjes gebakken moeten worden, kiest ze voor de Siemens stoomoven. Door het toevoegen van stoom worden ze luchtiger en kan het deeg van tevoren optimaal rijzen. En doordat de achterwand van allebei de ovens is bewerkt met een speciale ecoClean coating, is er na het bakken veel minder schoonmaakwerk te verrichten. Het laagje dat er op zit, zorgt dat vetspetters die er tegenaan komen vanzelf afbreken door middel van oxidatie. Handig!

Wie PRCHTG al wat langer volgt, kent ongetwijfeld onze beroemde stapeltaart Deze is opgebouwd uit biscuitdeeg – zoveel lagen als je zelf wilt – gevuld met mascarponeroom, fruit of andere garnering naar hartenlust. Met een handjevol ingrediënten en wat geduld is hij zo gestapeld. De looks doen een lastig recept vermoeden, maar geloof ons: dit kun jij ook!
Met kinderen een taart bakken is altijd een extra uitdaging. De oudsten helpen graag, met een compleet ontplofte keuken tot gevolg, maar kleine Mies kan alleen nog maar toekijken vanuit haar draagzak. Hopelijk bakt zij over een aantal jaren zelf ook de lekkerste creaties. Goed voorbeeld doet volgen toch? Die dubbele oven is trouwens ook ideaal voor het avondeten: hoe handig is het om in de ene oven je aardappeltjes klaar te maken en tegelijkertijd in de andere oven gezonde broccoli te garen?

Ben je enthousiast geworden over een innovatieve hetelucht- of stoomoven? In inspiratiehuis 20|20 kun je alle typen apparatuur zelf bekijken en er zelfs al mee aan de slag tijdens een workshop. Dit geeft je een helder beeld van de mogelijkheden voor jouw droomkeuken. Inspiratiehuis 20|20 is gemakkelijk bereikbaar, aan de A4 bij Hoofddorp.

Dit blog schreven we in samenwerking met vtwonen en Siemens huishoudapparaten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *