hello zondag

B020-zondag-2In het schriftje met verzamelde recepten stond er nog een voor ‘kardemommopjes’. Alleen die naam al! Brosse en luchtige koekjes met zwarte stippeltjes vanille en kardemom. Het is een bedenksel van Yvette van Boven en het recept kun je hier vinden: makkelijk én lekker, helemaal ‘des prchtgs’.

Diezelfde Yvette liet ons watertanden met haar foto van comfortkoffie. De kardemom was al gevijzeld, de witte chocolade blijft hier toch altijd over (mits er geen fudge van is gemaakt…) en door de hobby van de man des huizes is een goeie bak koffie ook zo gezet: een kop van deze slagroomchocolakoffie met een mopje maakt je lunch overbodig. Maar man, genieten it is!

B020-zondag-1Wilde takken knalgele forsythia laten ons een heel klein beetje de lente ruiken. Zonder jas naar buiten, in het licht thuiskomen uit je werk, alle plantjes komen dapper boven de aarde kijken en schieten uit. Het duurt echt niet meer zo heel lang. En ach, januari heeft stiekem ook best z’n donkere en koude charmes.

Pancakes - liggendLangzaam wakker worden -eerder dan de zon!- en dan de slaapkoppen als ze beneden komen verrassen met een enorme stapel American Pancakes. Met maple syrup natuurlijk. En vers fruit. Het onderste pannenkoekje komt gegarandeerd heel snel in zicht. Hello zondag!

Pancakes - staand2

6 reacties op “hello zondag”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *